Φωτιές στο Πολυτεχνείο – Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα | Mikrometoxos.gr

Φωτιές στο Πολυτεχνείο – Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα

26.02.2015 21:51
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Φωτογραφία αρχείου

Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δύο καταστημάτων με σφυριά.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο.

Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και πολίτες, επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές.

Φωτιές στο Πολυτεχνείο - Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ και Συνεργατικό Εργατικό Κόμμα, στην πλατεία Συντάγματος κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Φωτιές στο Πολυτεχνείο - Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα

Οι λιγοστοί – λόγω και της έντονης βροχόπτωσης – συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν και υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρούν πως είναι η μοναδική λύση.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΔΝΤ και της ΕΕ, έμειναν για λίγη ώρα απέναντι από την Βουλή και κατόπιν διαλύθηκαν ήσυχα.

Η συγκέντρωση, παρά την μικρή της διάρκεια, δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο – συνεπικουρούμενης και της βροχής – στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, αφού η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε για λίγη ώρα την οδό Σταδίου και την λεωφόρο Αμαλίας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017