«Φωτιές» ανάβει και πάλι η Bild με δημοσίευμά της «Χαλινάρι» Τσίπρα στις εμφανίσεις Βαρουφάκη – Ακύρωσε εμφάνιση ο υπουργός

Ο υπουργός Οικονομικών δεν βγήκε σήμερα σε προγραμματισμένη συνέντευξη στο ραδιόφωνο «λόγω έκτακτων εξελίξεων»

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνέντευξη του υπ. Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες απ’ τον Γιάνη Βαρουφάκη να περιορίσει την έκθεση του στα ΜΜΕ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Βήμα FM Βασίλης Χιώτης που θα φιλοξενούσε τον κ. Βαρουφάκη στην εκπομπή του με τον Νότη Παπαδόπουλο, στις 10.00 το πρωί ο κ. Βαρουφάκης ειδοποίησε εγκαίρως ότι η συνέντευξη «θα πρέπει να αναβληθεί λόγω έκτακτων εξελίξεων».

Το θέμα δεν θα δημιουργούσε αίσθηση εάν δεν είχαν προηγηθεί φήμες για δυσφορία του Μαξίμου απ’ τις συνεχείς δηλώσεις στα μίντια του κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα σήμερα η γερμανική Bild σε δημοσίευμα της κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε χθες απ’ τον κ. Βαρουφάκη να περιορίσει τις εμφανίσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του.

Και αυτό προκειμένου να μπει ένα φρένο στη δημόσια αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και κυρίως τη Γερμανία που τροφοδοτούνταν και απ’ τις διαρκείς δηλώσεις του Ελληνα υπ. Οικονομικών.

Μάλιστα η Bild ως ένδειξη της προσπάθειας περιορισμού του κ. Βαρουφάκη απ’ το Μαξίμου είναι ότι θα τον συνοδεύσει στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η επίσημη εξήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως σημειώνει η Bild, είναι ότι ο κ. Δραγασάκης είναι τυπικά προϊστάμενος του κ. Βαρουφάκη και έχει μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία από τον ίδιο.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και οι αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και πολλές φορές εκνευρίσει τους εταίρους στην διαπραγμάτευση», σχολιάζει από την πλευρά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. Και υπενθυμίζει τη δήλωση του εκπροσώπου του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γένγκερ τη Δευτέρα ότι “ο Ελληνας υπ. Οικονομικών κάνει δηλώσεις για τόσα πολλά πράγματα που πλέον καθίσταται δύσκολο να τον παρακολουθήσεις».

 

protothema.gr