Φωτεινή Κορακάκη: Μηδενική η στήριξη από την Πολιτεία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φωτεινή Κορακάκη: Μηδενική η στήριξη από την Πολιτεία

08.08.2016 10:06
Δημοσιεύθηκε: 08 Αυγούστου 2016 – 09:38

Φωτεινή Κορακάκη: Μηδενική η στήριξη από την Πολιτεία

Η μητέρα της χάλκινης Ολυμπιονίκου, Άννας Κορακάκη, μίλησε στην κρατική τηλεόραση για την δικαίωση των κόπων της κόρης της, τονίζοντας την απουσία της πολιτείας από το πλευρό της.
Φωτεινή Κορακάκη: Μηδενική η στήριξη από την Πολιτεία

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, του πρώτου για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μίλησε η Φωτεινή Κορακάκη, μητέρα της Άννας (φωτ.), στην κρατική τηλεόραση

«Επικοινωνούμε συχνά από χθες. Είναι ευτυχισμένη, αλλά έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά της και συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η Άννα έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο άθλημα, δούλεψε πολύ μεθοδικά για πολύ καιρό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της.

Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου. Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία θα πω πως ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα που παίζει αύριο δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η Άννα άρχισε την ενασχόλησή της με το στίβο και όταν στράφηκε στη σκοποβολή αρχικά δεν της άρεσε. «Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πως αν δουλέψει σε λίγα χρόνια θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ή ολυμπιονίκης», ανέφερε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017