Φρίκη: Μαζικοί αποκεφαλισμοί 21 Αιγυπτίων από τους Τζιχαντιστές | Mikrometoxos.gr

Φρίκη: Μαζικοί αποκεφαλισμοί 21 Αιγυπτίων από τους Τζιχαντιστές

16.02.2015 00:02

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό τουλάχιστον δέκα ανδρών- που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μπορεί να φθάνουν και τους 21-, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες οι οποίοι είχαν απαχθεί στη Λιβύη, ανήρτησε σήμερα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, οι άνδρες με πορτοκαλί φορεσιές οδηγούνται με τα χέρια δεμένα πίσω σε παραλία, υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους.

Εγγραφή κάτω από τις εικόνες αναφέρει: “Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας”.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε ότι συγκαλεί επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας. Εκτός από τον αρχηγό του Κράτους, στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες στη Λιβύη κατηγόρησαν πρόσφατα την Αίγυπτο ότι έστειλε πολεμικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν θέσεις τους, κυρίως στην Τρίπολη, πράγμα που διέψευσε το Κάιρο.

Το Αλ-Αζχαρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού ισλάμ, καταδίκασε ως “βάρβαρο” τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων χριστιανών κοπτών ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος. Το Αλ-Αζχαρ, με έδρα το Κάιρο, θεσμός υψηλού κύρους στον μουσουλμανικό κόσμο, είχε ζητήσει πρόσφατα “τη θανάτωση, τη σταύρωση των τρομοκρατών” του Ισλαμικού Κράτους.

“Το Αλ-Αζχαρ επιμένει στο γεγονός ότι τέτοιες βάρβαρες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα στο Κάιρο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017