Φλαμπουράρης για Ζωή: Θα χρειαζόταν ο Φρόιντ για να αναλύσει την ανθρώπινη υπόσταση

Φλαμπουράρης για Ζωή: Θα χρειαζόταν ο Φρόιντ για να αναλύσει την ανθρώπινη υπόσταση

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης λίγες ώρες μετά την διάσκεψη των προέδρων και λίγο πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή τόνισε πως «Θα αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τους όρους της αντεπίθεσης με αυτή τη συμφωνία» εννοώντας πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανατρέψει τα αντίρροπα μέτρα κάνοντας παράλληλα μεγάλη προσπάθεια «να ξεκινήσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση». 
Για  τη σημερινή ψηφοφορία ο κ. Φλαμπουράρης ερωτηθείς πιο είναι το επόμενο βήμα αν τελικά χαθούν τα 2/5 της βουλής είπε: «Αυτό είναι αρνητικό γεγονός, αν έχουμε κάτω από 120 είναι λογικό ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σταθεί αν χάσει τη δεδηλωμένη. Τότε θα αναγκαστούμε να λύσουμε την αναντιστοιχία που υπάρχει», χωρίς όμως να αποκαλύπτει πιθανή ημερομηνία εκλογών. 
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως βλέπει δύσκολο να στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο δίνοντας μικρές πιθανότητες στο σενάριο που θέλει εκλογές στα μέσα του επόμενου μήνα. 
Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. 

Σχετική εικόνα

Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν κάποιους βουλευτές να διαφοροποιούνται πριν αρχίσει η διαδικασία ψήφισης του τρίτου μνημονίου ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Δεν θεωρώ θετική εξέλιξη όλη αυτή τη διαδικασία αλλά δεν μπορώ και να την εμποδίσω». 
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ομηρία» ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είμαστε σε ομηρία καταθέτουμε τη συμφωνία και όποιος θέλει την ψηφίζει. Με δική του απόφαση με δική του ευθύνη».
Ο κ. Φλαμπουράρης μάλιστα δεν δίστασε να πει πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πάρει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές εξηγώντας μάλιστα: «ο κόσμος μας στηρίζει. Βλέπει την επίθεση που δέχεται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει κριτήριο». 

Σχετική εικόνα

Όσο για τα όσα έγιναν στην χθεσινή διάσκεψη των προέδρων ο υπουργός επικρατείας είπε: «Ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης, δεν μπορώ να πω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν ζητάω ευνοϊκή μεταχείριση θέλω μια ουσιαστική λειτουργία ώστε να ικανοποιεί και τον θεσμικό της ρόλο δηλαδή και τους 300 της Βουλής»
Αναφορικά με τα όσα έχουν ακουστεί περί πρότασης μομφής για την πρόεδρο της Βουλής ο ίδιος εξήγησε: «Δεν την βλέπω θετικά είναι πολύ άσχημο μία πρόεδρος της Βουλής να πέσει από μομφή. Θεωρώ ότι στην καινούργια περίοδο της Βουλής θα έχει διαφορετική συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».