Φεύγει από τη Lamda με ζημιά 30% η TPG-Axon. Η σκυτάλη στην Blackstone

Ενα χρόνο μετά την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής στη Lamda Developent του ομίλου Λάτση, η TPG-Axon Management  αποχωρεί από την ελληνική εταιρία, μεταβιβάζοντας το πακέτο μετοχών με ζημία της τάξεως του 30%. Προφανής αιτία, η εμπλοκή που έχει ανακύψει στο project του Ελληνικού, όπου ανάδοχος και επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος είναι η Lamda.

http://www.sofokleousin.gr/

 

Το 8% που κατείχε η TPG-Axon μέσω τριών funds, μεταβιβάσθηκε σήμερα σε χαρτοφυλάκια της Blackstone, η οποία αυξάνει έτσι τη συνολική συμμετοχή της σε 20,4% και καθίσταται βασικός μέτοχος της εισηγμένης εταιρίας.

Το πακέτο μεταβιβάσθηκε με τίμημα 3,44 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 30% μικρότερο από την τιμή που είχε πληρώσει πέρυσι τον Ιούνιο η TPG-Axon για να αγοράσει από τη Lamda  3.497.599 μετοχές της (το 4,4%).

Επισημαίνεται ότι πέρυσι τον Ιούνιο, λίγο πριν ανακοινωθεί  το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού για την εκχώρηση της έκτασης του Ελληνικού, χαρτοφυλάκια της TPG-Axon είχαν αγοράσει από τη Lamda το πακέτο ιδίων μετοχών που κατείχε η εταιρία του ομίλου Λάτση, καταβάλλοντας 4,84 ευρώ ανά μετοχή.

Εν συνεχεία συγκέντρωσαν κι άλλες μετοχές μέσω χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα η συνολική συμμετοχή του γκρουπ TPG να φθάσει το 8%.

Ολόκληρο αυτό το πακέτο, συν άλλα μικρότερα που είχαν συγκεντρώσει συνεργαζόμενα χαρτοφυλάκια, περιήλθε σε funds με έδρα το Λουξεμβούργο, τα οποία διαχειρίζεται η Blackstone.

Εκτιμάται ότι σε ορισμένα από αυτά τα χαρτοφυλάκια εκπροσωπούνται συμφέροντα του ομίλου Λάτση.