Φίλης για Πολύδωρα: Εμείς δεν επιλέγουμε κομματικά, αλλά αξιοκρατικά | Mikrometoxos.gr

Φίλης για Πολύδωρα: Εμείς δεν επιλέγουμε κομματικά, αλλά αξιοκρατικά

30.10.2016 18:35

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπογράμμισε πως «Εμείς δεν επιλέγουμε κομματικά, αλλά αξιοκρατικά» αναφορικά με την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα ως προτεινόμενου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν για να «καεί» αλλά για να υπάρξει συναίνεση.

«Δεν έχει κύρος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν υπήρξε επίθεση στο ΣτΕ, αλλά έντονη κριτική

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο έκανε «νομικοπολιτική στάθμιση». Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι «δεν υπήρξε επίθεση στο ΣτΕ, αλλά έντονη κριτική για την απόφαση του δικαστηρίου».

«Παλαιότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει πει πολύ πιο επικριτικά πράγματα για τη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Φίλης. Ωστόσο απέφυγε να υιοθετήσει χαρακτηρισμούς όπως «ριφιφί» για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου λέγοντας ότι «οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν τη συζήτηση για να βρεθεί μια λύση».

«Η ευθύνη δεν είναι στη Δικαιοσύνη, αλλά στη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση του ΣτΕ είνα παρελκόμενο της στάσης της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε για το θέμα. Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούν τα κανάλια χωρίς άδειες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017