Υπόμνημα του ΟΦΗ για φοροδιαφυγή του Παναθηναϊκού | Mikrometoxos.gr

Υπόμνημα του ΟΦΗ για φοροδιαφυγή του Παναθηναϊκού

25.02.2015 07:55
Μπορεί το σημερινό ΔΣ της Super League να έμεινε στην… ιστορία για τα όσα συνέβησαν μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού, ωστόσο είχε κι άλλα ενδιαφέροντα «θέματα».

Όπως, επί παραδείγματι, το υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ, με το οποίο ζητά να διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την οποία κατηγορεί για φοροδιαφυγή μέσω της διαδικασίας διάθεσης των εισιτηρίων. Στον ΟΦΗ επισημαίνουν ότι έτσι η «πράσινη» ΠΑΕ έχει γλιτώσει 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κρητικοί, «»όπως όλοι γνωρίζουμε σύμφωνα με τo άρθρο 12, παράγραφος 2, της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Superleague Ελλάδα 2014-2015 (παράρτημα 3), όπου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται στις Π.Α.Ε. να εκδίδουν θεωρημένα εισιτήρια αγώνα με διαφορετικές τιμές στην ίδια θύρα.

Επίσης σύμφωνα με τα ο Άρθρο 11 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Superleague Ελλάδα 2014-2015 Παράγραφος vi. (παράρτημα 3) αναφέρεται ότι «Σε περίπτωση που η «Super League Ελλάδα» διαπιστώσει ότι Π.Α.Ε. διέθεσε στους φιλάθλους πλαστά εισιτήρια ή διέθεσε εισιτήρια σε τιμή μεγαλύτερη από τη νόμιμη ή παραποιημένα ως προς τη θύρα εισόδου ή μαζί με τα εισιτήρια διαθέτει και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης της Π.Α.Ε. ή διέθεσε άλλο είδος εισιτηρίου, το οποίο είναι συνημμένο στο κανονικό εισιτήριο, τότε επιβάλλονται με απόφαση της «Super League Ελλάδα», οι προβλεπόμενες για κάθε περίπτωση από τον Κ.Α.Π. Ποινές.

Και ενώ ισχύουν αυτά και όλες οι ομάδες συμμορφώνονται με τις άνω διατάξεις η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μέσω του site της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» (http://www.paomprosta.gr/) ανακοινώνειδιαφορετικές τιμές εισιτηρίων που θα ισχύουν για τον επερχόμενο αγώνα (παράδειγμα στο παράρτημα 1 η ανακοίνωση των τιμών για τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ για τις 23/11/2014).

Υπόμνημα του ΟΦΗ για φοροδιαφυγή του Παναθηναϊκού

Μέσω μάλιστα των ΜΜΕ η ανακοίνωση αυτή αναπαράγεται και οι φίλαθλοι ενημερώνονται για τις ισχύουσες τιμές.

Όπως βλέπουμε χαρακτηριστικά στον πίνακα του παραρτήματος 1, για τις Θύρες 1,7,13,14, τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο €10 για το εισιτήριο, ενώ οι«απλοί φίλαθλοι» καλούνται να καταβάλλουν €15.

Όλα τα εισιτήρια που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχουν ονομαστική τιμή, την τιμή που καλούνται να πληρώσουν τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας δηλαδή 10 ευρώ. Πλην όμως οι απλοί φίλαθλοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ υπερ της Παναθηναικής Συμμαχίας αλλιώς δεν μπορούν να μπουν στο Γήπεδο.

Υπόμνημα του ΟΦΗ για φοροδιαφυγή του Παναθηναϊκού

Οπως φαίνεται στο παράρτημα 2Α (από περσινό αγώνα πρωταθλήματος), η πρακτική αυτή δεν είναι μόνο φετινή, αλλά ισχύει από την περίοδο 2012/13 με την δημιουργία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Στο παράδειγμα που βλέπουμε, φίλαθλος πλήρωσε €80 για 4 εισιτήρια στην Θύρα 7, πήρε 4 εισιτήρια των €10 και μία αθεώρητη απόδειξη είσπραξής €40 υπερ της Παναθηναικής Συμμαχίας.

Στο παράρτημα 2Β βλέπουμε ότι Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είχε ανακοινώσει για τον εν λόγω αγώνα τιμές €10 για τα μέλη και €20 για τους απλούς φιλάθλους

Συμπερασματικά η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν εκδίδει θεωρημένα εισιτήρια με διαφορετικές τιμές για την ίδια θύρα αλλά επί του πρακτέου χρεώνει διαφορετικές τιμές υποχρεώνοντας τον απλό φίλαθλο να καταβάλλει εισφορά προς την Παναθηναική Συμμαχία άλλως δεν του επιτρέπει την είσοδο.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν εκδίδει θεωρήμενα εισιτήρια με διαφορετικές τιμές για την ίδια θύρα αλλά επι του πρακτέου χρεώνει διαφορετικές τιμές».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017