Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά

13.09.2016 08:21

Xωρίς συμφωνία έληξε η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των Θεσμών, οι οποίοι επέστρεψαν στην Αθήνα αφού παραμένουν ανοιχτά τα προαπαιτούμενα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων και τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

ΣΗΜΕΡΑ θα υπάρξει νέα συνάντηση κυβέρνησης – εκπροσώπων των θεσμών

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τρίτη θα υπάρξει νέα συνάντηση κυβέρνησης – εκπροσώπων των θεσμών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Επίσης την Τρίτη αναμένεται να ενταχθεί στις διαπραγματεύσεις και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ειδικότερα ως προς τις αποκρατικοποιήσεις η η κυβέρνηση θα πρέπει:

•Να έχει μεταφέρει το δεύτερο πακέτο ΔΕΚΟ στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
•Να έχει περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του Ελληνικού στον ιδιώτη επενδυτή.
•Να έχει ενισχύσει το πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
•Να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες αναφορικά με το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ έως τον Αύγουστο.
•Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με τις μακροχρόνιες συμβάσεις για την Εγνατία Οδό

Εξάλλου, νωρίτερα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα κατά της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη. Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ζήτημα το οποίο δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. ευρώ αλλά εμπίπτει στο φάσμα της β’ αξιολόγησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017