Υπουργείο Εργασίας: Διαζύγιο της ΝΔ με την αλήθεια και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα

Για πολλοστή φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο όχι μόνο με την αλήθεια αλλά και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Όπως ακριβώς έκανε με τη μη ψήφιση της έκτακτης οικονομικής παροχής 630 εκατομμυρίων ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, έτσι και τώρα επιχειρηματολογεί κατά σειράς μέτρων που διευκολύνουν εκατομμύρια ασφαλισμένους, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα: για πρώτη φορά με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μερικής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Η δυνατότητα δηλαδή των ασφαλισμένων, στις περιπτώσεις που για κάποιο διάστημα αδυνατούν να καταβάλλουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών, να καταβάλλουν ένα ποσό που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ώστε να μην υπόκειται το σύνολο σε προσαυξήσεις αλλά μόνο το μέρος εκείνο που δεν έχει καταβληθεί.

Τι είναι καλύτερο λοιπόν; Να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις οι ασφαλισμένοι για το σύνολο των εισφορών που δεν καταβάλλουν, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, ή να έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το μέρος που μπορούν, ώστε να αποτρέψουν τις προσαυξήσεις για το ποσό αυτό ;

Διευκολύνει αυτή η ρύθμιση ή όχι τους ασφαλισμένους ; Αντί να ανακαλύπτει παντού ”ψέματα” ο κύριος Βρούτσης, ας απαντήσει.

Η ΝΔ έχει επιλέξει ως αντιπολιτευτική τακτική αντί για πολιτικά επιχειρήματα ή την υποβολή εναλλακτικών προτάσεων, τις προσωπικές επιθέσεις, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις. Στον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Αποκαθιστούμε την αλήθεια αλλά δεν αναλωνόμαστε σε μία άγονη αντιπαράθεση.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό μας στόχο για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.