Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης | Mikrometoxos.gr

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης

13.07.2016 00:49
12 Ιουλίου 2016
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας
του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης

 

 

Επίσημη επίσκεψη στις 11 και 12 Ιουλίου πραγματοποίησαν στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Τεχεράνη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης. Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογράφηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου της Τεχεράνης, κ. Hassan Ghalibaf Asl και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αποθετηρίου του Ιράν, κ. Mohammadreza Mohseni.

Παράλληλα, η αποστολή συμμετείχε στην 9η Διεθνή Έκθεση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, Τραπεζικής και Ασφάλισης, FINEX 2016. Η Έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από 10 έως 13 Ιουλίου στην Τεχεράνη και σκοπεύει στην ενθάρρυνση πολυεθνικών εταιρειών να επενδύσουν στο Ιράν επιδιώκοντας να κάνει τους συμμετέχοντες περισσότερο οικείους με τους οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς του Ιράν καθώς και το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης με θέμα: «Η κεφαλαιαγορά του Ιράν: αποτελεσματικά χρηματοοικονομικά εργαλεία και υψηλής απόδοσης αγορές», o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ξενοφών Αυλωνίτης συμμετείχαν ως ομιλητές. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της FINEX 2016 συμμετείχαν επίσης η κα Ελένη Κορίτσα Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurobank Αsset Management ΑΕΔΑΚ, ο κ. Σπύρος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), και ο κ. Νίκος Πορφύρης, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό καθώς και τα κοινά Δελτία Τύπου για την υπογραφή των Μνημονίων μεταξύ του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

MoU Signing Ceremony Mr. Socrates Lazaridis and Mohammadreza Mohseni CEO of the Central Securities Depository of Iran
MoU Signing Ceremony Mr. Socrates Lazaridis and Dr. Hassan Ghalibaf Asl, CEO and President of the Tehran Stock Exchange FINEX 2016 International Exhibition of Exchange,
Bank and Insurance

 

 

 
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους της ιστοσελίδας του, το εταιρικό του προφίλ και τη σύνοψη της αγοράς του.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017