Υπέρ του «ναι» οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας – Ομαδική πρωτοβουλία από ΣΕΤΕ ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ

Το «πάγωμα» τραπεζών, αγορών και καταναλωτών εν μέσω της «θύελλας» πολιτικών εξελίξεων και εν αναμονή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, έχει προβληματίσει στο μέγιστο βαθμό τις επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες και έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν στο σύνολό τους, οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, διατρανώνουν με κάθε τρόπο τη θέση τους υπέρ του «Ναι», το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, πραγματοποιήθηκε χθες, κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή Στήριξης του Ναι με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», όπου εκπρόσωποι των παραγωγικών δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών ένωσαν τις φωνές τους, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις ενός πιθανού «Όχι» και εξηγώντας γιατί το «Ναι»  αποτελεί για αυτούς, «τον μονόδρομο της λογικής».

 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, εκπροσωπώντας και άλλους παραγωγικούς φορείς της Επιτροπής (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις ενός «Όχι» για τους 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει διέξοδος εκτός του ευρώ. Η εθνική αξιοπρέπεια μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από προσωπικό κόπο, συλλογικό αγώνα, γνώση, αλλά πάντα μέσα στο ευρώ».

 
Από την πλευρά του, ο Τζανέτος Καραμίχας, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, επεσήμανε ότι σε μια ήδη εξαντλημένη και εξαρτημένη από τις εισαγωγές αγροτική οικονομία, η πιθανή κατάληξη της χώρας σε δραχμή, θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση καθώς €2 δις άμεσων ενισχύσεων και ένα €1 δις επιπλέον από επενδύσεις θα χαθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για τον αγροτικό κόσμο αλλά για το σύνολο του ελληνικού λαού.

 
Έκκληση για ομοψυχία και απομάκρυνση από διχαστικές λογικές, απηύθυνε ο Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς την ευρωπαϊκή οικογένεια οδηγούμαστε στην απομόνωση, καθώς εάν βγούμε από την Ευρώπη ο δρόμος της καταστροφής δεν έχει επιστροφή».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, υποστήριξε ότι ήδη έχει πληγεί η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι εκτός ευρώ, 4.500 δημοτικές δομές, μεταξύ των οποίων νηπιαγωγεία και ιατρεία κινδυνεύουν να κλείσουν με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

* ,