Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | Mikrometoxos.gr

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

26.02.2015 04:08

Με μια ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός ολοκληρώθηκε ύστερα από 12 ώρες η μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία εγκρίθηκε η συμφωνία του Eurogroup για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ενδεικτική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε:

 

 «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές, τους είχε ζητήσει να εκφράσουν ανοιχτά τη θέση τους: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε, κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, άσκησε κριτική σχετικά με το ότι δεν υπήρχε -όπως σημείωσε- ενημέρωση-συζήτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης πριν τη διεξαγωγή των Eurogroup, καθώς επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: ότι «Αυτά που λέω, τα λέω για να δούμε πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Για τα επόμενα βήματα».

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είπε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι η διπλωματία μας απέδωσε στη σύνοδο κορυφής και τα Eurogroup και στην ουσία την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι μας».

» Η συμφωνία μάς δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρίξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση, σκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τον λαό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε: «Στην ουσία, αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα, είναι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και από εδώ και πέρα θα κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητά μας στη διακυβέρνηση και αυτό είναι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017