Υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών

28.06.2016 13:15

Υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, το 82% των Γερμανών που ερωτήθηκαν είπαν ότι σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος θα διάλεγαν την παραμονή στην Ε.Ε., και μόνο 14% θα υποστήριζαν την αποχώρηση της χώρας. Το 71% διαφωνεί με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάλογο με αυτό της Βρετανίας στη Γερμανία, ενώ το 27% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, το 51% των Γερμανών δεν αναμένει να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. άλλες χώρες, ενώ το 42% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το σύνταγμα της Γερμανίας, δημοψήφισμα γίνεται μόνο εάν πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας ή εάν κάποια από αυτά πρόκειται να συγχωνευτούν. Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται να συγχωνευτούν δύο κρατίδια, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στα κρατίδια αυτά, εξήγησε.

Οι Γερμανοί έχουν μια αποστροφή στα δημοψηφίσματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο μετά από αυτό του 1934 το οποίο συγχώνευσε τους θεσμούς του καγκελάριου και του προέδρου, διευκολύνοντας τον έλεγχο της αξουσίας από τοπν Αδόλφο Χίτλερ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017