"Υπάρχει κανένας Έλληνας στο Χρηματιστήριο;" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

“Υπάρχει κανένας Έλληνας στο Χρηματιστήριο;”

26.11.2014 20:43

“Υπάρχει κανένας Έλληνας στο Χρηματιστήριο;” διερωτάται ο Κώστας Φέγγος.

Το έτος τελειώνει και οι Έλληνες ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα φορολογηθεί η υπεραξία από επενδύσεις για φέτος. Δεν γνωρίζουμε πως θα εφαρμοστεί το πόθεν έσχες στα χαρτοφυλάκια.

Δεν γνωρίζουμε αν θα θεωρηθούμε “επαγγελματίες επενδυτές”, ότι και να σημαίνει αυτό. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε πολλά χρήματα στο Δημόσιο για πολλούς φόρους και εισφορές.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μας ενημέρωσε, ότι για να βάλει πρόστιμα στους ξένους που αλωνίζουν, αυτοί πρέπει να πάνε και να ανοίξουν ΑΦΜ (αν δεν φύγουν πρώτα).

Και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν πράξεις τον τελευταίο χρόνο και γιατί το Χρηματιστήριο δεν επιτελεί το ρόλο του, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Από τεχνική άποψη, οι 950 μονάδες του Δείκτη είναι τεχνικό σημείο στήριξης, ενώ οι 880 μονάδες, προσφέρουν αρκετή ασφάλεια σε όσους θέλουν να τοποθετηθούν. Προς τα πάνω έχουμε τις 1.000 μονάδες, ενώ οι 1.035 μονάδες είναι το απόλυτο “ταβάνι” για ρευστοποιήσεις.

Από κει και ύστερα αν οι ξένοι βάλουν λεφτά, θα συνεχίσουμε να “ζούμε”. Αλλιώς θα πάμε σε εκλογές και θα συνεχίσουμε να αυτοκαταστρεφόμαστε. Προς στιγμήν αντιδρούμε με πανελλαδική απεργία. Μήπως πρέπει να αποκτήσουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης και να αφήσουμε τις κοκορομαχίες;

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της Versal ΑΕΠΕΥ, το σταθεροποιητικό κλίμα με “πινελιές συγκρατημένης αισιοδοξίας, μπορεί να συντηρηθεί στο Χ.Α. μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου κλείνουν τα βιβλία τους και οι τελευταίοι ξένοι διαχειριστές.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017