ΥΠΟΙΚ: Εξετάζει μειώσεις στο μισθολόγιο των ένστολων | Mikrometoxos.gr

ΥΠΟΙΚ: Εξετάζει μειώσεις στο μισθολόγιο των ένστολων

14.01.2017 15:54

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μειώσεις στα μισθολόγια των ένστολων όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους ο κ. Τόσκας αναφέρει: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας προαναγγέλλει μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά 50% εκτός όσων επιβάλλονται για παραβίαση κόκκινου σηματοδότηση και υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ.

«Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης. Μια πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ. Σπίρτζη απο το υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017