Τώρα περιμένουμε και τα άλλα κοράκια για να αναλάβουν δράση…

Δεν άργησαν να μας έρθουν και τα ”ευχάριστα”. Τους δόθηκε η ευκαιρία – δικαιολογία και αμέσως ξαναπιάσαν δουλειά μαζί μας τα κοράκια της ”παγκοσμιοποιημένης” οικονομίας και η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση, κατά μια βαθμίδα, της αξιολόγησης της Ελλάδας σε B-, από Β προηγουμένως…
Τώρα περιμένουμε και τα άλλα κοράκια για να αναλάβουν δράση… Να δείξουν την ισχύ τους σε μία χώρα μικρή και πολυάσθενη αυτή την στιγμή, όταν στην παγκόσμια οικονομία γίνεται κατά το κοινώς λεγόμενο το… Τοις επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα!
Όπως εξηγεί ο οίκος, η απόφασή του να υποβαθμίσει την Ελλάδα συνιστά παραβίαση του οικονομικού του ημερολογίου. Με βάση λοιπόν τους κανονισμούς, ο οίκος αποφάσισε να παραβιάσει το οικονομικό του ημερολόγιο για τις αξιολογήσεις της Ελλάδας, λόγω των έκτακτων περιστάσεων.Στην περίπτωση της Ελλάδας η έκτακτη περίπτωση αφορά την αιφνίδια απόφαση της ΕΚΤ – το βράδυ της Τετάρτης 4/12 – να ανακοινώσει ότι σταματά από τις 11/2 να αποδέχεται ως collaterals (εγγυήσεις) τα ελληνικά ομόλογα, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
———————————

Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα
Της πουτάνας το κάγκελο κοινώς, λέγεται ότι προπολεμικά αλλά και λίγο αργότερα, όταν αγκυροβολούσε τότε στον όρμο του Φαλήρου ο συμμαχικός στόλος, οι ιερόδουλες της εποχής συνωστίζονταν στη μεγάλη μεταλλική εξέδρα που υπήρχε τότε στη παραλία του Νέου Φαλήρου και μάλιστα στα κάγκελα της δεξιάς πλευράς (προς τον εξερχόμενο) που έβλεπαν προς την Ακρόπολη στα οποία και ανέμεναν τους επίδοξους πελάτες τους. Όταν όμως δεν υπήρχε ο στόλος τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς απέτρεπαν την οποιαδήποτε παραμονή εκεί χαρακτηρίζοντας το χώρο ως “της π@….. το κάγκελο”

* ,