Τύμπανα πολέμου στην Ελλάδα – Η χώρα ενεργεί δειλά, όχι ιστορικά…

”ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Η ΧΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΕΙΛΑ, ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ”…

Με ένα άκρως δηκτικό δημοσίευμα για την Ελλάδα και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ανοίγει την «αυλαία» των ξένων δημοσιευμάτων το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Με τίτλο «Επανάσταση προ των πυλών» το δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ βαρύ κλίμα και σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να διαθέτει ευγενή ιδανικά από την πλευρά της, ωστόσο η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί είναι λάθος. «Δυστυχώς δεν ενεργεί ιστορικά, ενεργεί δειλά», γράφει ο αρθρογράφος.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει τα «χτυπήματα»: Οι δύο άντρες όχι μόνο αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των Ελλήνων συμπατριωτών τους, επιπροσθέτως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ. Που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπορούν να τα χάσουν όλα.

Το κείμενο καταπιάνεται και με τις στιλιστικές προτάσεις που έχουν φέρει στο προσκήνιο οι δύο πολιτικοί, αναφέροντας: «Αλέξης και Γιάνης γράφουν τη δική τους ιστορία ως επαναστάτες που θέλουν να καθιερώσουν το δερμάτινο μπουφάν και το ανοιχτό πουκάμισο…».