Τσακαλώτος: Προαιρετική η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που θα ενταχθούν στο Υπερταμείο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Προαιρετική η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που θα ενταχθούν στο Υπερταμείο

27.09.2016 18:48

Υπεραμύνθηκε του νέου Υπερταμείου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, καθώς υποστήριξε ότι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο Υπερταμείο μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό.

Δεν υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία, ούτε θα υπάρχει επιτροπεία στο νέο υπερταμείο. Αν έρθει στην εξουσία μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνησητότε μπορεί να υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέσω του ταμείου θα αναδιαρθρωθούν οι επιχειρήσεις και αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος μας. Το νέο υπερταμείο δεν είναι ΤΑΙΠΕΔ, σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Περιμένω από αυτούς που ασκούν κριτική να πουν άλλες ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει εκμεταλλεύσιμη η περιουσία του δημοσίου χωρίς να υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις για τα milestones που απαιτούνται για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δέχονται άδικη κριτική και επίθεση για δήθεν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Δημιουργούμε μια σχέση με το δημόσιο τομέα και τις εταιρίες που σχετίζονται με τις ανάγκες της οικονομίας και όχι τις πελατειακές σχέσεις, υπογράμμισε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017