Τσακαλώτος: Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε εκλογές | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε εκλογές

15.12.2016 17:50

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερασπίστηκε την διανομή του έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους ενόψει των Χριστουγέννων και προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα.

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα. Έχουμε πιο σημαντικά να ασχοληθούμε», δήλωσε στο Reuters, μία ημέρα μετά την απόφαση της ευρωζώνης να παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το βοήθημα των 617 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο Βερολίνο, ο Τσακαλώτος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι για αυτό καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη μετά την νίκη των λαϊκιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, την απόφαση για το Brexit και το ιταλικό δημοψήφισμα.

Ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές αλλά και με τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση του χρέους, ενώ επανέλαβε ότι ίσως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν το ΔΝΤ επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο MoU.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017