Τσακαλώτος: Βλέπει αντίφαση στις προθέσεις της Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Βλέπει αντίφαση στις προθέσεις της Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα

08.10.2016 09:54

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος βλέπει αντίφαση στις προθέσεις της Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα, μιλώντας στο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αντίθεση της Γερμανίας με την ελάφρυνση του χρέους συγκρούεται με την απαίτησή της να μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως είπε το μήνυμα πέρασε στον Γερμανό συνάδελφό του, Β. Σόιμπλε τον οποίο συνάντησε χθες.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Κρ. Λαγκάρντ (που συναντά σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και τον Γ. Ντάισελμπλουμ), έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για το κατά πόσο η χώρα μπορεί να ανακάμψει χωρίς μείωση του φορτίου του βάρους χρέους, ενώ ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, προσθέτοντας ότι δεν πληρώνει τόκους για πάνω από μια δεκαετία.

Το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει τη στάση του μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι θέλει το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα «θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους», είπε ο έλληνας υπουργός. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ και νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό».

«Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται τριγύρω για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», είπε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα με μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση», τόνισε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017