Τσίπρας στον Watsa της Fairfax: Η Ελλάδα θα συμφωνήσει με την ΕΕ

 

Mε τον Prem Watsa, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου και το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με την ΕΕ και θα αποφευχθούν τα χειρότερα. 
Παρών στη συνάντηση με τον βασικό μέτοχο της Eurobank και της Grivalia, ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης και του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η οικονομία.
Ο Prem Watsa συναντήθηκε και με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αργότερα σήμερα θα μιλήσει σε ομάδα στελεχών της διοίκησης της Eurobank.
To Fairfax συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, μέσω της επένδυσης στην Eurobank και σήμερα διαμορφώνεται στο 16%-17%.
O Watsa επανέλαβε στον Τσίπρα την πάγια θέση του ότι στηρίζει την εθνική προσπάθεια μέσω της Eurobank, όπου αποτελεί και τον βασικό μέτοχο.
Ο Watsa έλαβε το μήνυμα από τον Τσίπρα ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Να σημειωθεί δε ότι ενώ η συνάντηση Τσίπρα – Watsa είχε κλειστεί εδώ και καιρό, η παρουσία της Fairfax στην κρίσιμη αυτή συγκυρία είναι πολύ σημαντική, μια περίοδο όπου υπάρχουν ακόμη και φήμες για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας.
Ο Watsa παρόλα αυτά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Eurobank και στην ελληνική οικονομία.