Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Δεν έχουμε μαγικές λύσεις – Θα διαπραγματευτούμε σκληρά

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

«Οσο πιο ισχυρός βγει από την κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, τόσο πιο δυνατή, τόσο πιο σταθερή, θα είναι η Ελλάδα από την επόμενη Δευτέρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του απόψε, στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, απαριθμώντας μία προς μία τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδέσμευση από τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων και υποσχόμενος μια δύσκολη, αλλά ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.

«Την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθειά ανάσα. Και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή του λαού, θα γυρίσει σελίδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει στις προεκλογικές αιτιάσεις της ΝΔ, λέγοντας ότι παίζει «το χαρτί του φόβου».

«Ο κ. Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου και του τρόμου. Και είναι ο μοναδικός πολιτικός που απέμεινε να απειλεί την Ελλάδα να εκβιάζει την ίδια του τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία. Φωνάζει ο κ. Σαμαράς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φόρους και θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη. Και η ίδια η μεσαία τάξη δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει, ακούγοντας τον κ. πρωθυπουργό. Που κάνει σαν να έπεσε εχτές σε αυτή τη χώρα με αλεξίπτωτο. Και τον έπιασε ο πόνος για την μεσαία τάξη, τώρα, αφού τη λεηλάτησε συστηματικά με την πολιτική του τόσα χρόνια. Γελάει η μεσαία τάξη με τον αφελή κ. Σαμαρά, που προσπαθεί να διασωθεί απο την εκλογική πανωλεθρία του με τον πιο αφελή τρόπο: μιλώντας για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «κοινωνικής σωτηρίας» και ανέλυσε τα πρώτα της βήματα για την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών τάξεων από τις πολιτικές των μνημονίων. «Δεν έχουμε μαγικό ραβδί για να επαναφέρουμε σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις. Έχουμε όμως το μεγάλο μας όπλο: την δύναμη και την θέληση ενός ολόκληρου λαού να πάρει στα χέρια του τη ζωή του» σημείωσε.

Ζήτησε από τους πολίτες και ψηφοφόρους να δώσουν την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι όσο πιο ισχυρό βγει το κόμμα από τις εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση και στην εφαρμογή του προγράμματος του.

«Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Όχι απέναντι στον λαό, που θέλουμε να μας παρακολουθεί και να μας ελέγχει σε κάθε μας βήμα. Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα απέναντι στα συμφέροντα. Απέναντι στις δυνάμεις που συνδέουν την επιβίωσή τους με την κοινωνική οπισθοδρόμηση. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να διαιωνίζεται για πάντα το σάπιο καθεστώς της διαπλοκής. Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα απέναντι σε όλους αυτούς που έχοντας πια αποδεχτεί την ήττα τους, προσδοκούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες» υπογράμμισε.