Τσίπρας σε Λαβρόφ: Κρίσιμες οι στιγμές – Βιώσιμη λύση για το Κυπριακό χωρίς τουρκικά στρατεύματα | Mikrometoxos.gr

Τσίπρας σε Λαβρόφ: Κρίσιμες οι στιγμές – Βιώσιμη λύση για το Κυπριακό χωρίς τουρκικά στρατεύματα

02.11.2016 13:06

Για την ανάγκη μιας βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας,  Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας  υπογράμμισε την κρισιμότητα των στιγμών που γίνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.   Η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση για την ανάγκη να διατηρήσουμε στενές σχέσεις συνεργασίας και διαλόγου αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 Στοχεύουμε ακόμη στη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Το μήνυμα Παυλόπουλου για το Κυπριακό

Στηρίζουμε τη συνεργασία Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ με τον οποίο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνεργασία δείχνει ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις είναι η εγγύηση για τον κόσμο, είπε ο ΠτΔ.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο. Δεν θα ανεχτούμε μειώσεις στην κυριαρχία και στρατό κατοχής στην Κύπρο, τόνισε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017