Τσίπρας: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις – Τις εκλέγει και τις κρίνει ο λαός

Στην ομιλία του στη χθεσινή δίωρη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός».

O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε δύο θέματα. Στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, σε συνάρτηση με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ και στην πορεία της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», πρόσθεσε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες ειδικότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός».

«Το διακύβευμα λοιπόν», πρόσθεσε «δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια όσων είχε πει ο πρωθυπουργός επί του θέματος την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την ΠΓ για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε «θετικό και εποικοδομητικό κλίμα».

Τσίπρας: Ανασχηματισμός; Ξέχασα, άλλη μέρα…

Με χιούμορ αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον επικείμενο -όπως όλα δείχνουν- ανασχηματισμό…

«Ωπ, ξέχασα, άλλη μέρα!» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κοιτάζοντας το ρολόι του.