Τρ. Αλεξιάδης: «Υπερβολές και πυροτεχνήματα» το φορολογικό σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη

Απαντώντας  στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, ο Τρ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και κοστολογημένη απάντηση στις «υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων» όπως χαρακτήρισε τα σημεία του σχεδίου. «Αποκαλύφθηκε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία και προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρ. Αλεξιάδης.

Ο υφυπουργός για θέματα φορολογίας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ανφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ.

Επιπλέον διαψεύδει τα νούμερα για τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι οι εξαγγελίες της ΝΔ απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δις Χ 30%). «Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών» σημειώνει, καταλήγοντας: «Ευτυχώς οι πολίτες διαθέτουν μνήμη. Διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και της επιστροφής στο “σκοτεινό χθες” που εξαγγέλλει η ΝΔ».