"Τρόμος" στο ΓΛΚ για κύμα εξόδου 60.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο + Σχόλια αναγνωστών στο forum του Capital.gr - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

“Τρόμος” στο ΓΛΚ για κύμα εξόδου 60.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο + Σχόλια αναγνωστών στο forum του Capital.gr

13.08.2015 13:16

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

http://www.capital.gr/

Χαρτί και… μολύβι έχουν πάρει τα υπηρεσιακά στελέχη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Υπ. Εργασιας και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να μετρήσουν τις συνέπειες από ενδεχόμενο νέο κύμα εξόδου υπαλλήλων από Δημόσιο πάνω στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφορμή δεν είναι άλλη από την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα του νέου Μνημονίου, τα οποία προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας έως την 1η Ιανουαρίου 2022, η οποία σπρώχνει προς τη σύνταξη έως 60.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου με θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναφέρουν πηγές από το Υπ. Εργασίας.

Η ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την ικανοποίηση έως 60.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης ανέρχεται στα 720 εκατ. ευρώ ή αλλιώς θα αυξήσει κατά 10% τις δαπάνες του κράτους για συντάξεις του Δημοσίου,  οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε 6,1 δισ. ευρώ.

Έτσι μέχρι τέλος του 2017, η κρατική δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου θα μπορούσε να φτάσει τα 6,8 δισ. ευρώ.

Η δαπάνη του κράτους για συνταξιούχους υπαλλήλους του μπορεί να αυξηθεί κατά 1,7 δισ. ευρώ αν συμπεριληφθεί και το κόστος από την παροχή εφάπαξ σε όσους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτηθούν. Την ίδια στιγμή το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο παρέχει εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου έχει ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 421 εκατ. ευρώ.

Το χρέος αυτό έχει συσσωρευτεί σταδιακά από τα προηγούμενα κύματα εξόδου από το Δημόσιο και συγκεκριμένα της περιόδου 2010 -14. Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΛΚ, μόνο στο στενό δημόσιο, κατά την τελευταία πενταετία, οι συνταξιούχοι έχουν αυξηθεί κατά 11%, μιας και από τους 411.978 που ήταν το 2010 έφτασαν τους 467.481 το 2014.

Το μόνο που ελπίζουν στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη σμε το οποίο μίλησε το Capital.gr είναι πως τα κύμα εξόδου από το Δημόσιο θα γίνει σταδιακά και δεν θα “σκάσει” όλο μαζί μέχρι τέλος του 2015.

Από την άλλη μεριά, όμως, το νέο Μνημόνιο προβλέπει ήδη τρεις βασικές “δικλείδες ασφαλείας” για την αναχαίτιση της κρατικής δαπάνης για συντάξεις και εφάπαξ του δημοσίου:

1.      Το “πάγωμα” των δαπανών για κατώτατες συντάξεις και του δημοσίου στο επίπεδο του 2015 μέχρι το 2019.

2.      Τη διατήρηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία πρόνοιας σε περίπτωση που δεν βρεθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 άλλα αντισταθμιστικά μέτρα για να κλείσουν τα ελλείμματα τους.

3.      Τη μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 0,25% -0,5% του ΑΕΠ φέτος (450-900 εκατ. ευρώ) και 1% του ΑΕΠ το 2016 (1,8 δισ. ευρώ).

 

——————–

 

2015 μείον 32 έτη = 1983 η πρόσληψη = λαός πασόκ στην εξουσία στα φόρτεπροσλήψεις από τα παράθυρα, από τα ταβάνια, από παντού.
Να πάνε στο καλό και να μας γράφουν. Καλοφάγοτη η σύνταξή τους. Τους ευχαριστούμε για τις άθλιες υπηρεσίες τους, οι οποίες έμοιαζαν στην αθλιότητα της πρόσληψής τους. Κι ας καμαρώσουν τα παιδιά τους τώρα που με τρία πτυχία το καθένα θα ψάχνει για δουλειά των 460 € και δεν θα βρίσκει απλώνοντάς τους το χέρι για βοήθεια μέχρι τα 45 χρόνια της ηλικίας τους.
Ζήτω η Ελλάς !

Είναι απλό.
Μη τους συνταξιοδοτήσετε.
Τι θα πει κατοχύρωσαν?
Σε καιρό πολέμου?
Τι λέτε ρε άχρηστοι?
Και θα τα φορτώστε και αυτά σε εμάς?

Νομίζετε. . . .

1. Δεν υπάρχει κανένας τρόμος στο ΓΛΚ …
Δημόσιοι υπάλληλοι είναι κι αυτοί – προστατευόμενοι της σοβιετίας
Αλλοι έχουν το πρόβλημα να δώσουν το βιός τους και το αίμα τους για να τους πληρώνουν …

2. το θέμα λύνεται πολύ απλά:

  • εφαρμόζουν τους νέους κανόνες αμέσως, άρα δεν κερδίζεις τίποτα με το να τρέξεις να βουτήξεις εφάπαξ και σύνταξη
  • προσαρμόζονται αναδρομικά όλες οι συντάξεις και τα εφάπαξ που έδωσαν στους κρατικοδίαιτους, στους αντίστοιχους κανόνες του ΙΚΑ – με μηνιάτικη παρακράτηση των παραπανήσιων τρελών ποσών που πήραν όσοι έφυγαν τα 25 προηγούμενα χρόνια.

Δεν έριξε την Ελλάδα έξω ο ιδιωτικός τομέας – Ολοι αυτοί δημιούργησαν το χρέος και την πτώχευσαν …

Το τι κανόνες έιχαν βγάλει τόσα χρόνια για να γίνονται όλα νομότυπα δεν μας ενδιαφέρει
– Ο κάθε μαυρογυαλούρος μας έκλεβε και τους τα μοίραζε για να λάβει ψήφους
Ο κλεπταποδόχος δεν κατοχυρώνει δικαιώματα επί της περιουσίας μας …

  • Τελευταία επεξεργασία: πριν 2 ώρες

  • @ BΙG
  • (προσαρμόζονται αναδρομικά όλες οι συντάξεις και τα εφάπαξ που έδωσαν στους κρατικοδίαιτους, στους αντίστοιχους κανόνες του ΙΚΑ – με μηνιάτικη παρακράτηση των τρελών ποσών που πήραν όσοι έφυγαν τα 25 προηγούμενα χρόνια.)
  • ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
  • αυτη ειναι μια φραση με πολλη δικαιοσυνη μεσα της αν εφαρμοστει και ειναι μια απο τις  ΜΕΓΑΛΕΣ αιτιες της δημοσιονομικης εκτροπης.

Ετσι, έτσι!! Ολα τα κομματικά πελατάκια ποικίλων “αποχρώσεων” στη σειρά. Μή σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε τα “θεμελιωμένα” δικαιώματά σας από τον κρατικό κορβανά. Σαν τον Παυλόπουλο που όταν έφτιαχνε το ΠΔ μονιμοποίησης δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων “εφάρμοζε Οδηγία της Ε.Ε.” αλλά, ω του θαύματος, “ξέχασε” να υπολογίσει το μισθολογικό τους κόστος ως τη σύνταξη.

χαχαχα , καλημέρα

να τους συνταξιοδοτήσουν και μετά που θα είναι μαντρωμένοι θα τρώνε τις μειώσεις των συντάξεων που προβλέπονται για τα επόμενα χρόνια και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε.

εκεί που θα πάνε οι συντάξεις λόγω μνημονίου θεωρήστε το σαν “διαθεσιμότητα με μισό μισθό”

Πλάκα-πλάκα μας στοιχίζουν ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ όταν κάθονται στην καρέκλα , βαράνε σφραγίδες και πίνουν φραπέ κάτω από το κλιματιστικό τυραννώντας όποιον καψερό του ιδιωτικού τομέα θέλει να δουλέψει και να παράγει. Αντε να δουμε μήπως ξεμείνει ο κατοχικός στρατός από έμψυχο δυναμικό και κλείσει τίποτε άχρηστους οργανισμούς που μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

Δώσε συντάξεις και σώσε την χώρα από τον κατοχικό στρατό και μεθαύριο που θα είναι σαν συνταξιούχες κλώσσες σφάξτες με IOU ή με τις πράσινες δραχμές του Λαφαζάνη. Εγώ όταν κάποιος γνωστός 50αρης ΔΥ βγαίνει στην σύνταξη χαίρομαι γιατί πάνε όλα κατ’ευχήν. Δυστηχώς μερικοί έχουν πονηρέψει και κάθονται στα αυγά τους παρόλο που μπορούν να βγουν και η διαφορά μισθού σύνταξης είναι ασήμαντη.

  • Τελευταία επεξεργασία: πριν 2 ώρες

Σε δυο χρονια θα εχουμε αδιασει από πολλους . Χωρις απολύσεις και άλλα κλαματα

δεν καταλαβαίνω την επιβάρυνση στην περίπτωση συνταξιοδότησης Δημοσίων υπαλλήλων.η σύνταξη είναι χαμηλότερη απο τον μισθό. Όσο για το εφάπαξ, είναι ανταποδοτικό, αν δεν υπάρχει χρήμα για να πάρουν εφάπαξ, να μην πάρουν!

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν λαμβάνω υπόψη μου;

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017