Τραπεζική απαξίωση -13% λόγω bail in και τιμών ΑΜΚ σοκ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τραπεζική απαξίωση -13% λόγω bail in και τιμών ΑΜΚ σοκ

18.08.2015 15:39

Τραπεζική απαξίωση -13% λόγω bail in και τιμών ΑΜΚ σοκ – Πτώση στο ΧΑ -1% στις 674 μον 

 

Τεράστιο πρόβλημα με την συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, λόγω ανακεφαλαιοποίησης, bail in και τιμών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου δημιουργείται στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο παραμένει δέσμιο των τραπεζικών πιέσεων που καταποντίζονται  και σήμερα με απώλειες -13%. 
Θα ενεργοποιηθούν bail in για τους μετόχους και ομολογιούχους.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης όπως πραγματοποιείται μηδενίζει τις τραπεζικές αξίες, είνια μια προκλητικά απαράδεκτη διαδικασία.

Για τους μετόχους σημαίνει τιμές έως -95% χαμηλότερα από τις τιμές του 2014 στις ΑΜΚ δηλαδή καταστροφή και για τους ομολογιούχους σημαίνει μετατροπή ομολογιών σε μετοχές.
Παράλληλα
1)Η αγορά ανησυχεί ότι οι πρόωρες εκλογές – στις 20 Σεπτεμβρίου πιθανότατα – θα ζημιώσουν την οικονομική πορεία της Ελλάδος.
2)Το τρίτο μνημόνιο δεν ξεγελάει κανένα αποτελεί την πιο βάναυση επίθεση στην ιδιωτική οικονομία.
3)Οι νέες ΑΜΚ των ελληνικών τραπεζών πλήττουν καίρια την χρηματιστηριακή αγορά.
Το ελληνικό χρηματιστήριο  – εν μέσω τραπεζικών πιέσεων – σήμερα κινείται πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 674 μονάδες με πτώση -0,91%, έχοντας υψηλό στις 683,62 μονάδες.
Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ενώ ο όγκος σε μέτρια επίπεδα κυρίως λόγω τραπεζών.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει τα 88 εκατ. τεμάχια, με τα 74 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και τα 7,2 εκατ. στα warrants.

bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017