Τραγωδία στο Norman Atlantic: Οκτώ νεκροί, έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους | Mikrometoxos.gr

Τραγωδία στο Norman Atlantic: Οκτώ νεκροί, έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους

29.12.2014 19:14
ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ 432 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ

Στους οκτώ ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic, όπως δηλώνουν υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης. Οι σοροί δύο ακόμη ανθρώπων βρέθηκαν νωρίτερα στη θάλασσα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους επτά – έξι άνδρες και μία γυναίκα. Από το σύνολο των 478 επιβαινόντων, διασώθηκαν 432 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον 38.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν στα νερά της Αδριατικής, λίγη ώρα μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Οι εναπομείναντες στο πλοίο- επιβάτες και πλήρωμα- έχουν πλέον απομακρυνθεί, ενώ τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, έφυγε ο 62χρονος καπετάνιος, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι.

 

Έτσι οφείλουν να κάνουν άλλωστε «οι σοβαροί καπετάνιοι» σημείωσε δηκτικά, κατά την διάρκεια της συνέντευξη ο Ρέντσι, αναφερόμενος προφανώς στο κακό παράδειγμα του καπετάνιου του Costa Concordia που είχε εγκαταλείψει τους επιβάτες στην τύχη τους.

 

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται. Τα κέντρα έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών με τη λίστα των διασωθέντων. Στη θαλάσσια περιοχή παραμένουν τέσσερα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων και η φρεγάτα Ναβαρίνο με δικό της ελικόπτερο.

«Norman Atlantic-Βρέθηκαν άλλα δυο πτώματα. Το σύνολο των νεκρών ανεβαίνει στους 7» γράφει στην ανάρτησή της η ιταλική ακτοφυλακή.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο Cruise Europa που μεταφέρει 69 διασωθέντες.

 

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας θα προσγειωθεί το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Ελληνες που μεταφέρθηκαν από το πλοίο στην Ιταλία.

 

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναπαράγουν καταγγελίες επιβατών που λένε ότι τα μέσα διάσωσης έφθασαν με μεγάλη καθυστέρηση και αναρωτιούνται γιατί χρειάστηκε τόση ώρα για να τους προσεγγίσουν, από την στιγμή που σήμανε ο πρώτος συναγερμός.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017