Το Fairfax συνεχίζει να στηρίζει την επένδυση του στην Ελλάδα – Θα συμμετάσχει και στην νέα ΑΜΚ της Eurobank | Mikrometoxos.gr

Το Fairfax συνεχίζει να στηρίζει την επένδυση του στην Ελλάδα – Θα συμμετάσχει και στην νέα ΑΜΚ της Eurobank

20.07.2015 08:24
Το Fairfax σωρευτικά έχει επενδύσει 320 εκατ ευρώ λόγω των αγορών με χαμηλότερο κόστος κτήσης από την τιμή της ΑΜΚ των 0,31 ευρώ του 2014.
Το καναδικό Fairfax που έχει μεγάλη έκθεση στο ελληνικό χρηματιστήριο με 13% περίπου στην Eurobank, ελέγχοντας το 5,8% της εταιρίας Μυτιληναίος και στρατηγικό ποσοστό στην Grivalia με ποσοστό 41,5% έχει αποφασίσει να στηρίξει τις επενδύσεις του. «Όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ το Fairfax θα στηρίζει τις επενδύσεις του» ανέφερε πρόσφατα η διοίκηση του Καναδικού ομίλου.
Ειδικά στην περίπτωση της Eurobank λόγω της μεγάλης επένδυσης περί τα 2 δισ. μετοχές με αρχικό κόστος κτήσης 0,31 ευρώ και μέσω κόστος κτήσης περίπου στα 0,16 ευρώ το Fairfax είναι προφανές ότι έχει αποφασίσει να στηρίξει την επένδυση του συμμετέχοντας και στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Αν και είναι ακόμη δεν είναι σαφείς οι προϋποθέσεις, το ύψος και οι όροι των αυξήσεων κεφαλαίου αλλά  πληροφορίες αναφέρουν ότι το lobbying δηλαδή οι μαζικές παρεμβάσεις των μεγάλων ξένων επενδυτών στην Ελλάδα, προς τους θεσμούς και τους μηχανισμούς των Βρυξελλών έχουν πυκνώσει.
Το ύψος των αυξήσεων και οι όροι των αυξήσεων κεφαλαίου θα είναι καταλυτικής σημασίας λόγω των reverse split και του dilution – απίσχνασης – που θα υποστούν οι επενδυτές.
To νέο reverse split θα είναι 10 προς 1. Το Fairfax πάντως σωρευτικά έχει επενδύσει 320 εκατ ευρώ λόγω των αγορών με χαμηλότερο κόστος κτήσης από την τιμή της ΑΜΚ των 0,31 ευρώ του 2014.www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017