Το 57% των Γερμανών απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό

Tο 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών.

Περισσότεροι είναι οι άντρες που έχουν τη γνώμη αυτή. Αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση που έγινε από το Ινστιτούτο Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου «Welt», η οποία διεξήχθη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ ανέρχεται σε 42%. Επίσης την πολιτική αυτή απορρίπτουν επτά στους δέκα ερωτηθέντες σοσιαλδημοκράτες.

Εν τούτοις το αίσθημα ασφαλείας των Γερμανών πολιτών δεν άλλαξε δραματικά από τις επιθέσεις αυτές. Το 61% απάντησε ότι αισθάνεται το ίδιο ασφαλές στη χώρα του όπως και πριν. Εξ αυτών τα 2/3 έχουν ηλικία άνω των 50 ετών. Στους νεότερους, έως 29 ετών, το ποσοστό είναι 58% και στις ηλικίες μεταξύ 30 και 49 ετών είναι 54%.