Το “όνειρο” των 840 μονάδων μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς “εφιάλτες” στους “Bears” | Mikrometoxos.gr

Το “όνειρο” των 840 μονάδων μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς “εφιάλτες” στους “Bears”

31.01.2015 05:01

Η καθοδική διάτρηση της ζώνης στήριξης των 760 με 735 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη έχει δημιουργήσει τριγμούς στο μεγάλο επίπεδο στήριξης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους δύο μήνες μεταξύ των 820 και 760 μονάδων, βάζοντας έτσι ως διαγραμματικό στόχο τις 690 μονάδες, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο.

Η μεγάλη όμως καθίζηση στις 4 συστημικές Τράπεζες, όπου ελέγχουν το 16,25% της βαρύτητας του Γενικού σε συνδυασμό με την καλή “αντικραδασμική” στήριξη των άλλων ισχυρών εταιρειών, που απαρτίζουν τον Δείκτη έθεσαν σοβαρή διαγραμματική υποψία ενός πιθανού βραχυχρόνιου σχηματισμού τοπικού πυθμένα πέριξ των 710 μονάδων.

Στοιχείο το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά, όταν ο Δείκτης καταφέρει και “πατήσει” με φίλτρο τριών συνεδριάσεων πάνω από τις 750 μονάδες. Η διατήρηση του Δείκτη πάνω από τις 750 μονάδες θα “λειάνει” την έντονη καθοδική εικόνα των προηγούμενων συνεδριάσεων βάζοντας ως αρχικό στόχο τις 780 με 790 μονάδες.

Από την άλλη όμως η οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση των 710 μονάδων θα ανοίξει το πεδίο για την καταγραφή τιμών χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Στο “weekly chart” τιμών ο Γενικός Δείκτης ακούμπησε τη κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου καθοδικού καναλιού, στις 710 μονάδες και δείχνει να αντιδράει ανοδικά. Εδώ η ισχύ του καναλιού μπορεί να δώσει έως 130 ανοδικές μονάδες.

Γενικά σε αυτή τη φάση της Αγοράς και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, το “όνειρο” προσέγγισης των 840 μονάδων μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς “εφιάλτες” στους “Bears”

Καθώς θα ανασυντάξει τις δυνάμεις των “Bulls” βάζοντας ως στρατηγικό στόχο την ανοδική πυρπόληση των 900 μονάδων. Όμως μετά και από την χθεσινή συνεδρίαση, αυτό περισσότερο σαν “όνειρο” συνεχίζει δείχνει (!)

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017