Το τέρας του λαϊκισμού γιγαντώθηκε την τελευταία 5ετία

Το τέρας του λαϊκισμού που καλλιεργήθηκε μέσα από την τηλεοπτική δημοκρατία και γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά, γιγαντώθηκε την τελευταία 5ετία και κρατάει δέσμια στην ΑΥΤΑΠΑΤΗ μια ολόκληρη κοινωνία!

 

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
Εδώ και πέντε χρόνια η χώρα σπαράσσεται από έναν ιδιότυπο εμφύλιο που κινείται στη βάση ιδεολογικών φραγμάτων και ιδεολογικοπολιτικών διλημμάτων άλλων εποχών. Κοινός παρανομαστής, ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.
* Απόλυτος εγκλωβισμός σε ιδεοληψίες άλλων καιρών, γενικευμένη σύγχυση, στρεβλές δοξασίες, σενάρια συνωμοσίας και προπαγάνδα!
Μια κοινωνία που όντας εξαπατημένη από τις ιδεοληψίες της, αρνείται να ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ και να αναλάβει τις ευθύνες της, αποφεύγοντας να απαντήσει στο κυρίαρχο, το πρώτιστο, το κύριο ερώτημα όλης της… ιστορίας: Το μνημόνιο έφερε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, ή η κατάσταση της χώρας επί δεκαετίες οδήγησε στην πτώχευση, άρα και στην ανάγκη μνημονίου μέσω σύμβασης στήριξης – επιτήρησης με τους δανειστές;
Μέσα από την αδυναμία ή άρνηση της απάντησης σ’ αυτό το κεφαλαιώδες ερώτημα, η χώρα και ο καθένας ατομικά συμμετέχει – εκούσια ή ασυναίσθητα – στον ιδιότυπο (κούφιο) ιδεολογικοπολιτικό και ταξικό εμφύλιο που καταδυναστεύει το δημόσιο βίο εδώ και πέντε χρόνια!
* Εύλογα, αναλόγως με την άγνοιά του (και την αυταπάτη) για το τι ακριβώς είναι το μνημόνιο, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας κινείται, ψηφίζει, η «πολεμάει», εκδικητικά, τυφλά, οργισμένα, συμφεροντολογικά, κοντόφθαλμα, πελατειακά, λειτουργώντας μόνο με συναίσθημα και σχεδόν καθόλου με λογική!
Πάνω στο ανύπαρκτο δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο πάτησε όλος ο λαϊκισμός που καθηλώνει τη χώρα και είναι η κυρίαρχη αιτία καταστροφής και στασιμότητας εδώ και δεκαετίες. Πάνω σ’ αυτό το ανύπαρκτο δίλημμα πάτησαν και πατούν όλοι οι… έμποροι του πόνου και της οργής των πολιτών, κλέβοντας την ψήφο τους ξεδιάντροπα, υποθηκεύοντας παράλληλα το μέλλον των παιδιών τους.

 

Πάνω σ’ αυτό το ανύπαρκτο δίλημμα πάτησε και ο παρασιτικός συνδικαλισμός και οι συντεχνίες που επί δεκαετίες λυμαίνονταν τις μεγάλες ελληνικές (κρατικές) επιχειρήσεις, έχοντας ήδη καταστρέψει τις περισσότερες εξ αυτών…
Υ.Γ.: Η χώρα το 2010 πτώχευσε…