Το σκάνδαλο Βαρουφάκη αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το σκάνδαλο Βαρουφάκη αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό

28.07.2015 00:22

Το σκάνδαλο Βαρουφάκη αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό – Χρειάζονται εξηγήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις

 

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, περιθώρια για άλλες δικαιολογίες, μυστικά, ψέματα, non paper και άλλα τέτοια δεν χωράνε, ούτε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Η χώρα, μετά από ένα 6μηνο στείρας διαπραγμάτευσης, βλέπει μια κυβέρνηση να έχει αποτύχει εντελώς σε όλους τους τομείς.
Μια πλήρης αποτυχία σε όλους τους τομείς, με καταστροφή της σχέσης της χώρας με τους παραδοσιακούς – εδώ και 10ετίες – εταίρους της, μέσω συντονισμένης και προσεκτικά «χτισμένης» καλλιέργειας αντιευρωπαϊσμού στο εσωτερικό.
Καμιά σοβαρή μεταρρύθμιση δεν έχει προχωρήσει πλην κάποιων πελατειακών εξυπηρετήσεων (ΕΡΤ, ΔΕΗ, διορισμοί κ.λπ.) ενώ η οικονομία έχει καταστραφεί εντελώς. Έγινε μνημειώδες πλιάτσικο στα ταμεία του κράτους, των φορέων, των ταμείων και των δήμων για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ, κηρύσσοντας (άτυπα) την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας, φέρνοντάς τη σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση.
Αποκορύφωμα της κάκιστης πολιτικής και των καθυστερήσεων ήταν η προκήρυξη του διχαστικού και εθνικά επικίνδυνου δημοψηφίσματος, με την κυβέρνηση ξεδιάντροπα να προμοτάρει το «ΟΧΙ» στην Ευρώπη! Πρωτοφανή πράγματα για χώρα της Ευρωζώνης, που δέχεται εδώ και χρόνια σημαντική δανειακή στήριξη και έχει ανάγκη για συνέχισή της, αν θέλει να μην πάει σε άτακτη χρεοκοπία.
Το δημοψήφισμα έφερε το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, προξενώντας ένα ιστορικό σοκ στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και όλη την οικονομία. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει και θα «ζυγίσει» αυτή την περίοδο, που θα γραφεί με τα πιο μελανά γράμματα για τη χώρα μας, τουλάχιστον από τότε που κατέκτησε τη δημοκρατία.

Το σκάνδαλο Βαρουφάκη

Τώρα, το σκάνδαλο Βαρουφάκη έρχεται να προξενήσει νέο ισχυρό σοκ στην κοινωνία αλλά και στους διεθνείς εταίρους! Πρόκειται για σκάνδαλο που διογκώνεται, φουσκώνει, αποκαλύπτεται, ξεμπροστιάζεται! Ο ελληνικός λαός εμβρόντητος και αποσβολωμένος παρακολουθεί ένα πρωτοφανές θέατρο που έχει «παιχτεί» στην πλάτη του! Ο άνθρωπος που εκλέχθηκε, ορκίστηκε και αμείβονταν ως υπουργός για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, αποδεικνύεται ότι ήταν ένας υπονομευτής του συστήματος και των κατακτήσεων δεκαετιών του ελληνικού λαού.
Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα, τη φαντασία, τη θεωρία και τις ανεφάρμοστες… θεωρίες, ο άνθρωπος που είχε την κύρια ευθύνη για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έπαιζε παιχνίδια στην πλάτη μιας χώρας, αλλά και όλης της Ευρωζώνης. Αυτά που αποκαλύπτονται με το Plan B και τη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, για το οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, μέσα από το σύστημα Taxis είναι τρομερά. Είναι τόσο τρομερά που δύσκολα γίνονται πιστευτά, για μια χώρα και μια δημοκρατία της Ευρώπης.
Γιατί το σχέδιο αυτό, δείχνει ότι ο υπουργός, που θα έπρεπε να σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα, εργάστηκε για το πώς θα το παρακάμψει, πως θα το υποκλέψει, πως θα υποσκελίσει το νόμο! Το σχέδιο αυτό, θα έπρεπε να είναι εντός των πλαισίων που ορίζει ο νόμος. Αν ο νόμος δεν ήταν επαρκής, θα έπρεπε να αλλαχθεί μέσω της… δημοκρατικής οδού, ήτοι μέσω της Βουλής. Ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν υπουργό να σχεδιάζει πως θα παραβιάσει την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, είχε την ευθύνη διαπραγμάτευσης με τους εταίρους! Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς γιατί όλο αυτό το 6μηνο όχι μόνο δεν βρέθηκε κοινή βάση με τους εταίρους, αλλά διαρκώς η συμφωνία αναβάλλονταν, διαρκώς η απόσταση μεγάλωνε, με τη χώρα να οδηγείται στην απομόνωση, μη βρίσκοντας υποστήριξη ούτε από την… Κύπρο! Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που αυτό το 6μηνο μίλησε για καλωδίωση τουριστών, ο ίδιος που είπε «δε θέλουμε τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ», ο ίδιος που είπε ότι «δανειστές θα έπρεπε να πάνε φυλακή με τόσα δάνεια που μας δίνουν», ο ίδιος που σε κάποιο Eurogroup είπε «είστε σκουπίδια»!
Αυτός ο άνθρωπος, επαναλαμβάνουμε, είχε εκλεγεί από το λαό από τον οποίο και αμείβονταν και διοριστεί από τον πρωθυπουργό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, από το πλέον κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της οικονομίας.

Τα ερωτήματα πολλά και αδυσώπητα

Τα ερωτήματα πολλά και αδυσώπητα. Γιατί μιλάει ελάχιστες ημέρες μετά την παραίτησή του σε hedge funds; Ποια είναι αυτά τα hedge funds που δέχονται τέτοια inside ενημέρωση από τον έως πρότινος υπουργό; Πλέον, η υπόθεση αγγίζει για τα καλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης εμπλέκει ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά σχέδιά του.
Γιατί ανέχτηκε ο πρωθυπουργός τόσο καιρό τον – εδώ και μήνες φανερά – αποτυχημένο υπουργό οικονομικών; Γιατί, εφόσον έβλεπε ότι καταστρέψει γεωμετρικά τη σχέση της χώρας με τους ευρωπαίους εταίρους δεν τον απέλυε τόσους μήνες; Γιατί, ενώ σύσσωμοι οι ξένοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την απόλυτη δυσαρέσκειά τους και τη δυστοκία συνεννόησης μαζί του τον κρατούσε στη θέση του;
Γιατί, εφόσον είναι ο πρώτος υπουργός οικονομικών που πετάχτηκε έξω από Eurogroup τον κρατούσε;
Γιατί προ διμήνου, ενώ είχαν εξελιχθεί όλα αυτά, τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί asset για την κυβέρνηση και τη χώρα»; Γιατίόταν αποφάσισε να τον αλλάξει από επικεφαλή της διαπραγματευτικής ομάδας – τον διατήρησε στη θέση του υπουργού οικονομικών, διατηρώντας του δηλαδή όλα τα… άλλοθι ή τα δικαιώματα να  διαλύει διαρκώς και συντονισμένα οτιδήποτε καλό πήγαινε να χτιστεί;
Είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα σύντομα. Ούτε η… δημοκρατία, ούτε ο λαός αλλά ούτε η ιστορία μπορούν να περιμένουν πολλά χρόνια για τη διαλεύκανση αυτής της – έτσι κι αλλιώς – σκοτεινής… ιστορίας! Αυτής της σκοτεινής… αλχημείας!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017