Το σεξ με πάνω από 20 γυναίκες «ασπίδα» κατά του καρκίνου του προστάτη | Mikrometoxos.gr

Το σεξ με πάνω από 20 γυναίκες «ασπίδα» κατά του καρκίνου του προστάτη

25.05.2015 03:23

Το σεξ με πάνω από 20 γυναίκες «ασπίδα» κατά του καρκίνου του προστάτη

stogiatro.gr

Γράφει: Μαρία Καραμέτου
 man-woman-bedroom-getty-590

Όι άντρες που θα έχουν σεξουαλική επαφή με περισσότερες από 20 γυναίκες στη ζωή τους διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

Όπως αποκάλυψε η δρ Μαρί-Ελίς Πάρεντ, ένας άντρας ο οποίος θα ξεπεράσει τις 20 διαφορετικές ερωτικές συντρόφους στη ζωή του θα μειώσει κατά 1/3 τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του προστάτη και κατά 19% τις πιθανότητες να εμφανίσει την επιθετική μορφή του καρκίνου.

Ωστόσο, το ίδιο δεν συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους. Εάν δηλαδή ένας άντρας αναπτύξει περισσότερες από 20 ερωτικές επαφές με άλλον άντρα, τότε θα έχει διπλάσιες πιθανότητες για τη συγκεκριμένη ασθένεια, συγκριτικά με έναν άντρα ο οποίος δεν είχε ποτέ του ομοφυλοφιλική επαφή.

«Είναι πιθανό, έχοντας πολλές γυναίκες ερωτικές συντρόφους αυτό να οδηγεί σε υψηλότερη συχνότητα εκσπερματώσεις, των οποίων η προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του προστάτη έχει παρατηρηθεί και σε προηγούμενες μελέτες», αναφέρει η επιστήμονας Marie-Elise Parent στην DailyMail.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017