Το πρόβλημα έγκειται στο εσωτερικό της Κυβέρνησης – Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανασφάλεια της Αγοράς… | Mikrometoxos.gr

Το πρόβλημα έγκειται στο εσωτερικό της Κυβέρνησης – Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανασφάλεια της Αγοράς…

24.03.2015 02:51
Η Κυβέρνηση έχει με το μέρος της τον Κόσμο, μιας και επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά έχει καταφέρει να δείξει ότι κάνει διαπραγμάτευση, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
Παρόλα αυτά, τόσο η Αγορά όσο και η πραγματική Οικονομία χρειάζονται αποδείξεις και όχι προθέσεις και θα κρατούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι να δουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που είναι δεδομένο πως έχει συμφωνήσει με τους Θεσμούς.
Όταν η αγορά καταλάβει ότι η Κυβέρνηση δεν κερδίζει μόνο χρόνο αλλά το εννοεί, τότε θα αντιδράσει πολύ πιο θετικά. Αυτό λογικά θα φανεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ίσως και νωρίτερα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν φαίνεται να είναι ούτε στο εξωτερικό, αλλά ούτε και στην Ελληνική Κοινωνία που δείχνει ότι μπορεί να ανεχτεί τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να πάρει τέλος το πτωτικό σπιράλ στο οποίο έχει περιέλθει η Οικονομία.
Το πρόβλημα έγκειται στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, μιας και οι απόψεις μεγάλου μέρους της διαφωνεί στις επίσημες προθέσεις. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανασφάλεια της Αγοράς, μιας και βλέπει ότι αν όχι τώρα, αλλά σίγουρα μέχρι το Καλοκαίρι, το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα για να μπορέσουμε να δώσουμε μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Δυστυχώς όσο καθυστερεί μία μόνιμη λύση, η Οικονομία δείχνει να χάνει πολύ περισσότερα, αν εξαιρέσει κάποιος το επικοινωνιακό της κατάστασης, που σίγουρα είναι σημαντικό, παρόλα αυτά μόνο ως προς την ψυχολογία.
Παρόλα αυτά, άποψή μας είναι πως μία αλλαγή πολιτικής σωστής, ή λάθος, θέλει τον χρόνο της για να αποδώσει, κάτι που η Χώρα δεν έχει την πολυτέλεια, υπό αυτές τις συνθήκες, να τον έχει.
Πλέον πρέπει να περάσουμε από την “δημιουργική ασάφεια” στην “δημιουργική σαφήνεια” αν θέλουμε να μπορέσουμε να βρούμε λύση που θα βοηθήσει στην ρευστότητα της Χώρας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα σε διαφορετική περίπτωση.
Φαίνεται πως το “παιχνίδι”, τουλάχιστον στο κομμάτι διαπραγμάτευσης, πέρασε από τα χέρια του Υπουργού οικονομικών, στα χέρια του Πρωθυπουργού, κάτι που κάνει και τους ίδιους τους ξένους να αλλάζουν προς το θετικό την στάση τους.
Εν κατακλείδι, η Αγορά για 3 μήνες συντηρείται στα επίπεδα ανάμεσα στις 700 και τις 950 μονάδες χωρίς να μπορέσει να έχει πάρει μία μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, κάτι που θα συμβεί τεχνικά μόνο με κατοχύρωση του δεύτερου.
Μέχρι τότε και στην καλύτερη περίπτωση, η Αγορά θα τηρήσει στάση αναμονής, μιας και περιμένει μία πιο μόνιμη λύση στο πρόβλημα που έχει η Χώρα τα τελευταία χρόνια.
“Το εύρος είναι μεγάλο και μπορεί να έχει σημαντικές συγκινήσεις, παρόλα αυτά θέλει προσοχή, μιας και το αυξημένο volatility δεν είναι και ότι καλύτερο για αυτούς που δεν έχουν εμπειρία στο πως θα κινηθούν. Οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές είναι προτιμότερο να αγοράσουν σε υψηλότερα επίπεδα έχοντας πολύ μικρότερο ρίσκο κάτι που είναι νόμος τουλάχιστον στους μεγάλους παίκτες” τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017