Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση | Mikrometoxos.gr

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση

10.01.2015 03:40
 
———————–

EPENDYSH_10_01_2015

Μεγάλη Δημοσκόπηση της RASS – Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως έχει μειωθεί μέσα σε μια εβδομάδα από 3,1% στο 2,7% καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας RASS, για λογαριασμό της «Επένδυσης», με τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά να εξακολουθεί να έχει μια διαφορά ασφαλείας 10 περίπου μονάδων στο ερώτημα της «καταλληλότητας» από τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Μια ελαφρή πλειοψηφία θεωρεί καταλληλότερη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας μια κυβέρνηση με «κορμό το ΣΥΡΙΖΑ». Εντυπωσιακό είναι αντιθέτως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, αφού φτάνει το 77,5%. Από την άλλη πλευρά οι δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν «μη εφαρμόσιμο» το οικονομικό πρόγραμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πεπεισμένο ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κίνδυνος Grexit δηλώνει το 62,3% αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, ενώ το 59,6% δεν φοβάται για τις καταθέσεις του σε μια τέτοια περίπτωση. Τέλος το 51,4% δεν ανησυχεί για την σταθερότητα, αν τελικά μετά τις 25 Ιανουαρίου προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η δημοσκόπηση φανερώνει αρκετές αντιφάσεις στις απόψεις της κοινής γνώμης, που αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο για μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές.

Επίσης στην «Επένδυση»

• Φρένο στο Grexit από Ντράγκι και Ελληνες Τραπεζίτες – Αυστηρή προειδοποίηση προς Σαμαρά και Στουρνάρα να σταματήσουν τις εκλογικές «ασκήσεις τρόμου». Η αλλαγή ρότας των διεθνών οίκων, που φοβούνται ντόμινο αποσταθεροποίησης και η «αναδίπλωση» του Βερολίνου.
• Το ευρώ στο εδώλιο – Στις 14 Ιανουαρίου ξεκινά στο Λουξεμβούργο η εκδίκαση της προσφυγής κατά της «ποσοτικής χαλάρωσης», που απειλεί να βάλει μπουρλότο στην Ευρώπη.
• Συνέντευξη Βασίλη Κικίλια – «Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι πέρα από τα κόμματα».
• Γαλλία. «Ο εμφύλιος των πολιτισμών» απειλεί την Ευρώπη – Το μακελειό στο Παρίσι, το ανθρωποκυνηγητό κατά των Τζιχαντιστών, η σπέκουλα της ακροδεξιάς και η ανησυχία για διάχυση της τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη.
• Λίστες για όλα τα γούστα – Ολο το παρασκήνιο από τη μάχη συγκρότησης των ψηφοδελτίων των δύο μονομάχων. Τα ανοίγματα, οι μεταγραφές και οι «κομμένοι» της τελευταίας στιγμής.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017