Το παρασκήνιο του "παραγκωνισμού" Βαρουφάκη - "Προσπαθούν να με ρίξουν χτυπώντας εσένα" του είπε ο Τσίπρας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το παρασκήνιο του “παραγκωνισμού” Βαρουφάκη – “Προσπαθούν να με ρίξουν χτυπώντας εσένα” του είπε ο Τσίπρας

03.05.2015 20:09

– “Θα σε στηρίξω όσο πάει” είπε ο πρωθυπουργός στον Γιάνη Βαρουφάκη
– Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε και έστειλε και e-mail στον Αλέξη Τσίπρα
– Του ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος τη διαπραγμάτευση
– “Κόκκινο πανί” χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών η Άνγκελα Μέρκελ!

“Καρατόμηση”, “πάγωμα”, ο Βαρουφάκης “στον πάγκο”. Όλες εκφράσεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει τον πρώτο ανασχηματισμό της θητείας του, όχι σε επίπεδο υπουργών αλλά σε επίπεδο διαπραγματευτικής ομάδας, δίνοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ρόλο κλειδί.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Real News την Κυριακή αυτής της απόφασης προηγήθηκε ένα απίστευτο παρασκήνιο και οι πιέσεις κυρίως από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το περασμένο Σάββατο, μια μέρα μετά το Eurogroup της Λετονίας, ο Γερούν Ντάισελμπουλ όχι μόνο τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά του έστειλε κι ένα mail. Τι του έλεγε; «Πρόεδρε, θα ήθελα να αναλάβεις ο ίδιος τη διαπραγμάτευση».

Στο δε e-mail, ο Ολλανδός υπουργός ήταν ακόμη πιο αναλυτικός για τους λόγους που ήθελε ο Έλληνας πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά τη διαπραγμάτευση. Αλλά δεν είπε πως η πραγματική του επιθυμία ήταν να φύγει από το κάδρο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μαξίμου τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Θα σε στηρίξω όσο πάει, γιατί προσπαθούν να με ρίξουν χτυπώντας εσένα» του είπε σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όλα αυτά ενώ δημοσιεύματα από το Βερολίνο επιμένουν ότι μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα είχε σταλεί μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές, να μην ορίσει υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το θέμα έθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο. «Είναι δύσκολος χαρακτήρας ο Βαρουφάκης. Θα βοηθήσει να αλλάξει. Αποτελεί κόκκινο πανί για τους δικούς μου», φέρεται να είχε πει η καγκελάριος της Γερμανίας. Για να πάρει την απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Περισσότερο πρόβλημα είναι μάλλον οι δικοί σου, που δεν θέλουν τον Βαρουφάκη».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017