Το παράθυρο για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα κλείνει η Γερμανία

Το παράθυρο για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα κλείνει η Γερμανία, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χρστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Ραλφ Μπρίνκχαους, υπογραμμίζοντας ότι είναι δύσκολο το ενδεχόμενο να δοθούν στην Αθήνα περαιτέρω πακέτα βοήθειας μετά το δημοψήφισμα.

 

«Για εμάς υπήρξε πάντα το σύνθημα που εξακολουθεί να ισχύει: οικονομική βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης Μπρίνκχαους στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Και συμπλήρωσε: Εφόσον για τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση και άπαξ και η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του λαού της, είναι πραγματικά δύσκολο να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα πακέτα βοήθειας.

Ο Βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».
«Θεωρώ το αποτέλεσμα, εάν επιβεβαιωθεί, πραγματικά δύσκολο. Πώς να διαπραγματευτείς με τους σημερινούς ανθρώπους…», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ στο ARD και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πυροδότησαν την ατμόσφαιρα.
«Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο», δήλωσε και ζήτησε να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στους υπουργούς Οικονομικών».