Το νέο μεγάλο deal του Λιάπη στη Μύκονο: πώς τα «αρπάζει» από παντού

Το νέο μεγάλο deal του Λιάπη στη Μύκονο: πώς τα «αρπάζει» από παντού

Μετρητά λόγω capital controls ζητά από τους τουρίστες για να μείνουν στη βίλα του στη Μύκονο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπηςμέσω γερμανικού τουριστικού πρακτορείου που ειδικεύεται στην ενοικίαση πολυτελών κατοικιών στα ελληνικά νησιά.
Ενοικιάζει και επίσημα πλέον τη βίλα του στηΜύκονο ο κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας.
Πριν από λίγες ημέρες ο συνταξιούχος πολιτικός επέστρεψε στην Αθήνα από το Βουκουρέστι προκειμένου να βάλει σε εφαρμογή ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο με το οποίο ευελπιστεί ότι θα ενισχύσει το εισόδημά του. Πριν από τρεις εβδομάδες και ενώ διεξαγόταν το κρίσιμο για τη χώρα δημοψήφισμα, ο κ. Λιάπης κατέθετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρει στα χέρια του το Ειδικό Σήμα του ΕΟΤ ώστε να είναι σε θέση να νοικιάζει νόμιμα την εξοχική κατοικία του.
Τουλάχιστον έτσι το έχει φανταστεί ποντάροντας στο γεγονός ότι το Νησί των Ανέμων θεωρείται ένα αληθινό χρυσωρυχείο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών. Υπέροχα σπίτια χτισμένα σε ειδυλλιακά σημεία, όπως αυτό του πρώην υπουργού, προσφέρονται σε VIP έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων με χρήμα «κάτω απ’ το τραπέζι».
Η γνωριμία του, μέσω κοινών γνωστών, με τη γερμανοτραφή καλλονή Στέλλα Ουρούμη, η οποία μοιράζει πλέον τον χρόνο της μεταξύ Αμβούργου όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας της και Αθήνας, θα του ανοίξει νέους δρόμους. Η δραστήρια απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπράιτον και στέλεχος της γερμανικής εταιρείας θα του προτείνει να αναλάβει προσωπικά την ενοικίαση της βίλας του στη Μύκονο βάζοντάς την υπό τη σκέπη της VR CONNEXION όπου είναι συνιδιοκτήτρια. Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού από τον Ιανουάριο του 2015 με σκοπό να προσφέρει πολυτελείς διακοπές σε ξεχωριστούς πελάτες.
Ο κ. Λιάπης, ως νέος επιχειρηματίας που δεν γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη αγορά, τη ρώτησε το αυτονόητο, δηλαδή πόσα θα μπορούσε να βγάζει από την ενοικίαση του σπιτιού του. Εκείνη του απάντησε ότι δεν θα δυσκολευόταν να τη νοικιάσει έως και 12.600 ευρώ την εβδομάδα, ήτοι 1.800 ευρώ τη βραδιά.
Το χρυσό παλάτι του κ. Μιχάλη Λιάπη στη Μύκονο με θέα το απέραντο γαλάζιο άνοιξε για τους VIP τουρίστες
Η καταχώρηση της εξοχικής κατοικίας Λιάπη στο site της Airbnb έγινε μέσω γερμανικού τουριστικού πρακτορείου που χρεώνει 1.800 ευρώ τη βραδιά
Τα θέλει σε μετρητά
Ο πρώην υπουργός ενθουσιάστηκε με τις απαντήσεις που πήρε κι έτσι της ανέθεσε τη διαμεσολάβηση για την εκμίσθωση του ακινήτου. Μέσω της VR CONNEXION η βίλα Λιάπη προβάλλεται και στην Airbnb, τη δημοφιλή ψηφιακή κοινότητα-αγορά που φέρνει σε επαφή άτομα που διαθέτουν ακίνητα με εκείνα που ψάχνουν έναν χώρο για να μείνουν.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της VR CONNEXION, η βίλα του κ. Λιάπη παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση. Βάσει των όσων ισχυρίζονται, αρκετοί τουρίστες από το εξωτερικό την επέλεξαν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, ενώ υπάρχουν αιτήματα ακόμα και για τον Σεπτέμβριο. Η τιμή «πόρτας», τα 1.800 ευρώ τη βραδιά δηλαδή, ισχύει μέχρι και για τα τέλη Σεπτεμβρίου και όσοι ενδιαφέρονται να μείνουν στη βίλα του πρώην υπουργού της Ν.Δ. θα πρέπει η διαμονή τους να μην είναι μικρότερη των επτά νυχτών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ελάχιστη διάρκεια εκμίσθωσης των τουριστικών επαύλεων των οποίων το σήμα του ΕΟΤ έχει εκδοθεί σε φυσικό πρόσωπο είναι επτά ημέρες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύονται οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας τις οικονομικές συναλλαγές που αφορούν στην κατοικία του κ. Λιάπη. Αν ο ενδιαφερόμενος πελάτης είναι Ελληνας, του προτείνουν να πληρώσει σε μετρητά εφόσον έχει τη δυνατότητα ώστε να παρακαμφθούν οι δυσλειτουργίες στις τράπεζες από τα capital controls. Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι η βίλα Λιάπη βρίσκεται στην περιοχή Κούνδουρος και είναι χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο που προσφέρει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο και τη δημοφιλή παραλία Super Paradise. Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 14 άτομα, πέντε μπάνια, ενώ εκτείνεται σε δύο ορόφους.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ακινήτου είναι η πισίνα υπερχείλισης, μια ανάσα από τον γκρεμό και έτη φωτός μακριά από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα.