Το μνημόνιο περνάει από την Βουλή, με 156 ναι κυβερνητικών βουλευτών ή 6 διαρροές και πάνω από 251 ναι συνολικά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το μνημόνιο περνάει από την Βουλή, με 156 ναι κυβερνητικών βουλευτών ή 6 διαρροές και πάνω από 251 ναι συνολικά

10.07.2015 20:13

Το μνημόνιο περνάει από την Βουλή, με 156 ναι κυβερνητικών βουλευτών ή 6 διαρροές και πάνω από 251 ναι συνολικά

  • Από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι σχεδόν στο σύνολο τους θα ψηφίσουν υπέρ και κατά θα ταχθούν η Χρυσή Αυγή που εναντιώνεται στο μνημόνιο και το ΚΚΕ.
Το νέο επαχθές μνημόνιο, το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία των μνημονίων κόστους 14 δισεκ. θα περάσει από την ελληνική βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές θα δώσουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση…να διαπραγματευτεί…. επί μιας πρότασης που είναι σκληρότερη της αρχικής πρότασης Juncker. 

Με όρους κυβερνητικών ισορροπιών από τους 162 βουλευτές τουλάχιστον οι 156 ή 157 θα ψηφίσουν ΝΑΙ και συνολικά σε επίπεδο κομμάτων το ΝΑΙ θα λάβει πάνω από 251 θετικές ψήφους…από αρχική εκτίμηση 236 βουλευτές.
Αν ληφθεί υπόψη ότι ασκήθηκε σφοδρότατη κριτική από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς το μνημόνιο, είναι χειρότερο από την πρόταση Juncker, ειπώθηκαν φράσεις όπως, αποτύχαμε είμαστε αριστερή παρωδία ή φωνές που θέλουν Grexit και δραχμή, ο κυβερνητικός συνασπισμός, θα ψηφίσει το μνημόνιο έχοντας ορισμένες απώλειες οι οποίες όμως δεν αμφισβητούν την δεδηλωμένη.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ως προαπαιτούμενο να μην χαθεί η δεδηλωμένη και παρά τις σφοδρότατη κριτική φαίνεται ότι και ο Λαφαζάνης θα ψηφίσει το μνημόνιο αλλά και ο Μητρόπουλος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική και είπε πικρές αλήθειες.
Από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι σχεδόν στο σύνολο τους θα ψηφίσουν υπέρ και κατά θα ταχθούν η Χρυσή Αυγή που εναντιώνεται στο μνημόνιο και το ΚΚΕ.

Ανά Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική ομάδα Έδρες
ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ 149
Ν.Δ. Ν.Δ. 76
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 17
Το Ποτάμι Το Ποτάμι 17
Κ.Κ.Ε. Κ.Κ.Ε. 15
Ανεξάρτητοι Έλληνες - Π. Καμμένος Ανεξάρτητοι Έλληνες – Π. Καμμένος 13
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. 13
 

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017