Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου | Mikrometoxos.gr

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου

07.11.2016 00:31

ΑΡΓΙΕΣ 2017: Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, οι οποίες τις περισσότερες φορές αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το κλείσιμο της εβδομάδας μας βρήκε  με θέση short.  Πολύ σημαντική στήριξη παρόλα αυτά είναι οι 568 μονάδες και μόνο μία διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 558 ή το 548.  Το 584 και 590 είναι κοντινές αντιστάσεις θυμίζοντας ότι το stop στο long είναι στο 599. Μέχρι στιγμής ο τζίρος δεν  βοηθάει για να κατοχυρώσουμε το πολύ σημαντικό 600

ΓΡΑΦΙΚΟΣ: Πιο γραφικός πεθαίνεις….  Και μέγας είσαι Κύριε… Τι αμαρτίες άραγε να πληρώνουμε;;

Λάμπρου: Στόχος να υπονομεύουμε τη δεξιά πολιτική που εφαρμόζουμε – «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει τον κόσμο και όχι η διαχείριση μιας μιζέριας,…
______________

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τις αργίες του έτους 2017:

 • Πρωτοχρονιά Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 ==== Θεοφάνεια Παρασκευή 6 Ιανουαρίου  === Καθαρά Δευτέρα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου  === Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Σάββατο 25 Μαρτίου
 • Μεγάλη Παρασκευή Παρασκευή 14 Απριλίου  === Μεγάλο Σάββατο Σάββατο 15 Απριλίου  === Κυριακή του Πάσχα Κυριακή 16 Απριλίου  === Δευτέρα του Πάσχα Δευτέρα 17 Απριλίου
 • Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου ===  Πεντηκοστή Κυριακή 4 Ιουνίου  === Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 5 Ιουνίου
 • Κοίμηση της Θεοτόκου Τρίτη 15 Αυγούστου === Ημέρα του «Όχι» Σάββατο 28 Οκτωβρίου === Χριστούγεννα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου  === Σύναξη της Θεοτόκου Τρίτη 26 Δεκεμβρίου

___________

ΕΛΕΟΣ με τους τζερεμέδες, ανεξαρτήτως κόμματος… Χτυπάμε την ανεργία διορίζοντας κρατικούς λειτουργούς.

Φωτογραφία του χρήστη Το Παρατηρητήριο.

___________

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: To κλείσιμο της εβδομάδας μας βρήκε  και κάτω από το stop μας δίνοντας μας έξοδο μετά από μεγάλο διάστημα. Ουσιαστικά μία διάσπαση του επιπέδου της Παρασκευής θα μπορούσε να μας δώσει το 1458 επίπεδο. Το 1536 και 1554 είναι σημαντικές αντιστάσεις πλέον, ενώ το stop μας είναι στο 1594.

Η ΚΙΝΗΣΗ του spread τις τελευταίες ημέρες πιθανότατα να προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη μιας και μέσα σε μικρό διάστημα έχει πέσει κατακόρυφα από τις 860 στις 760 μονάδες. Θυμίζουμε πως το 2014 όταν κάναμε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές ήμασταν κάτω από τις 500 ενώ το πρόσφατο χαμηλό του ήταν πέριξ των 700.

ΘΕΣΜΟΙ: Επιστρέφουν στις 14 στην Αθήνα για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αν η κυβέρνηση καταφέρει και κλείσει έστω και μέχρι τέλος του χρόνου την β’ αξιολόγηση το πιο πιθανό είναι να δούμε κάποιες θετικές εξελίξεις από πλευράς θεσμών, θέλοντας και οι δύο πλευρές να θυμηθούμε και πάλι το 2014… που μας φαίνεται μακρινό.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ: Το ΕΥΡΩ ήδη δοκιμάζει το πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης στο 1,1120-1,1175 επίπεδο που θέλει και προσοχή. Μόνο μία κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει άμεσα τουλάχιστον συνέχιση προς το 1,1250. Το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσουμε μία διόρθωση προς το 1,1020 ή το 1,0960. Σε μεγάλη εικόνα παραμένουμε short.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Μας βρήκε με υλοποιημένο τον ανασχηματισμό που περιμέναμε εδώ και μεγάλο διάστημα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τουλάχιστον στο υπουργείο οικονομικών κάτι που δείχνει πως υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με το υπουργείο. Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός που έδωσε και κίνηση στον ΟΠΑΠ ήταν επιτέλους ρύθμιση νόμου για τα VLTS που εδώ και χρόνια αράχνιαζε στα συρτάρια του υπουργείου.

ΛΑΟΣ κι όπως βολεύει τον καθένα τους: «Η Ευρώπη, στο σύνολό της, υποθάλπει την τρομοκρατία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος , R.T. Erdogan, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

 • Όπως ανέφερε, “μολονότι χαρακτήρισαν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, είναι σαφές…
 • Βλέπουμε πώς το PKK δρα τόσο ελεύθερα και άνετα στην Ευρώπη», ενώ όλα τα όπλα που έχουν κατασχεθεί από μέλη του PKK προέρχονταν από τη Δύση”.
 • «Δεν μ’ ενδιαφέρει, αν με πουν δικτάτορα ή οτιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει.
 • Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου».

ΝΤΑΞ αλλά… καθόλου εντάξ’: O Dax δεν άντεξε τόσο την κίνηση των Αμερικάνικων δεικτών, όσο και την αντίδραση του ευρώ που παίζει μεγάλο ρόλο στην κίνηση του.

 • Πλέον είναι short με το stop αισθητά υψηλότερα στην παρούσα στο 10827. Η ζώνη του 10090 είναι η κοντινότερη σημαντική του στήριξη και επίπεδο που θα μπορούσε να δοκιμάσει μία αντίδραση θυμίζοντας πως το 10390-10450 έχει γίνει σημαντική αντίσταση με το 10189 κοντινή.
 • Τα χάσματα που μας έχει συνηθίσει έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους κάτι που για τον dax είναι συχνό φαινόμενο. Μία διάσπαση του 10080 επιπέδου θα μπορούσε να μας φέρει στο 9760

ΝΤΑΟΥ- Dow: Σαφώς διαφορετικός από τον s&p με μεγαλύτερες αντοχές στην πτωτική κίνηση μιας και ο αντίστοιχος στόχος μας είναι στην περιοχή του 17650-17750 επίπεδο. Κοντινή στήριξη το 17828 ενώ το 18050 είναι κοντινή και το 18260 κύρια αντίσταση που όσο δεν την κατοχυρώνει βλέπει πτωτικά (spot Daily position SHORT stop 18399)

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ πως κάθε συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με Αμερικανό Πρόεδρο, στοιχίζει… μόνο μερικά δισ. ευρώ; Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει.. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ομπάμα, το ΥΠΕΘΑ υπέγραψε δύο προγράμματα με αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες. Το ερώτημα είναι πόσο θα «στοιχίσει» η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

ΟIL USA: Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο θυμίζοντας μας πως είναι ένα τασικό προιόν. Το 46,20 έχει γίνει σημαντική αντίσταση στην παρούσα και μόνο διάσπαση θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι καλύτερο προς το 48. Το 43,72 και 42,75 είναι κοντινή στήριξη με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της αντίδρασης ενώ μόνο διάσπαση θα μπορούσε να μας δώσει άμεσα συνέχιση στο 4050.(US OIL spot Daily position short stop 51,73)

ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΗΣ – S&P500: Μας έπιασε τον μεγάλο στόχο που είχαμε θέσει, με το επίπεδο του 2070-2077 να θέλει την προσοχή μας. Μία κατοχύρωση σε κλείσιμο του 2077 και μόνο, μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση προς το 2040 ή και την ζώνη του 2000.

 • Το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσουμε τουλάχιστον μίαν αντίδραση στο 2114 που μόνο διάσπαση θα μας δώσει κάτι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση το 2145 είναι κύριο επίπεδο αντίστασης.
 • Ο μήνας είναι πολύ σημαντικός, μιας και διάσπαση του 2123 σε κλείσιμο μήνα μπορεί να βάλει σε περιπέτειες την μεσοπρόθεσμη τάση (ΗΛ.ΖΑΧ.)

ΡAΜΠΟ: Η θηλυκή «Ράμπο» της Εφορίας Κατερίνα Παπανάτσιου: Συνεχίζω το κυνήγι της φοροδιαφυγής…(ΗΜΑΡΤΟΝ!)

Η θηλυκή «Ράμπο» της Εφορίας Κατερίνα Παπανάτσιου: Συνεχίζω το κυνήγι της φοροδιαφυγής

ΣTEΡΛΙΝΑ: Το 1,2585 είναι ο μεγάλος στόχος στην λίρα. Ακόμα και αν δει λίγο υψηλότερα το επίπεδο θέλει βραχυπρόθεσμα προσοχή. Ένα τέτοιο γράφημα χρειάζεται χρόνο οπότε μην περιμένουμε εύκολα να βγει διόρθωση. Όσο το 1,2450 κρατάει δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή στο intraday οπότε το βλέπουμε Long στις διορθώσεις. Το 1,2506 είναι κοντινή στήριξη που έχει ενδιαφέρον (ΗΛ.ΖΑΧ.)

ΤΖΑΚ ΠΟΤ: Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ: 13,5 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Πέμπτης… Σε καλή μεριά…

ΦΥΣΙΚΑ, αναφορικά με την προμήθεια από αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες μπορεί να διερωτηθεί κανείς το… Πώς γίνεται μια χρεοκοπημένη χώρα να προχωρήσει σε μια προμήθεια που έχει κόστος πολλών δισ. ευρώ… Κι αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο με τα δανεικά που μας δίνουν οι Γερμανοί, εμείς να προμηθευτούμε Αμερικάνικα οπλικά συστήματα.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ  Bárbara Mori Ochoa is an actress, model, producer and writer

Βorn on 2 February 1978 in Montevideo

Related imageBarbara-Mori.jpg

___________

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

mikros

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017