Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (6/1/2017)

ΑΥΤΟ πάντως δεν είναι…ταμπλό χρηματιστηρίου, αλλά ταμπλό… αυτοθαυμασμού (όποιος μεγαλομέτοχος και ότι ώρα το θελήσει είτε απογειώνει είτε προσγειώνει το… καμάρι του δηλ. την μετοχή του)…

  • Tαμπλό… ασχετοσύνης (τόχουν μπερδέψει οι περισσότεροι με το ταμπλό της ρουλέτας και των ζαριών το μονοπάτι…)
  • Tαμπλό εξαλλοσύνης (διαπραγματεύονται εταιρείες που κανονικά θα έπρεπε να το έβλεπαν από απόσταση χιλιομέτρων)
  • Tαμπλό παραζάλης (αποτιμώνται εταιρείες σε πολλά δεκάδες εκαστομμύρια ευρώ, όταν αυτές χρωστάνε ακόμα και στους εξωγήινους ή “διαθέτουν” αρνητικά ίδια κεφάλαια πολλών δεκάδων εκατομμυρίων)
  • Kαι φυσικά, ταμπλό εξυπηρετήσεων για τους ημέτερους του συστήματος…

TΩΡΑ ΔΕΣΑΜΕ ή να τους…δέσουμε;

Η ΣΕΛΟΝΤΑ αποτιμάται όσα σχεδόν και η Kleemann Hellas…

H ΛΑΜΨΑ στα 360 εκατ. ευρώ, η ΙΟΝΑ 140 εκατ., και η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ… 40 εκατ. ευρώ…

ΤHN πλάτη της ΜΛΣ βλέπει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η ΑΒΑΞ, στο 50% της αξίας της ΜΛΣ η ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ και γενικά που πονείς και που σε σφάζει…

WALL STREET: Στη λήξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 42,87 μονάδες ή 0,22% στις 19.899 μονάδες,  ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,6% στις 2.270,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 5.487 μονάδες κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

GOLD:Ράλι πραγματοποίησε σήμερα ο χρυσός φτάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει στήριξη από την υποχώρηση του δολαρίου  αλλά και την αβεβαιότητα γύρω από τις επόμενες κινήσεις της Fed αναφορικά με τα επιτόκια. Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 1,4% ή 16 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.181,30 δολάρια ανά ουγγιά.

ΟΙL: Δεύτερη διαδοχική ημέρα κερδών για τις τιμές του αργού πετρελαίου καθώς δέχθηκαν ώθηση από την έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) που έδειξε μείωση των εγχώριων αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου τα εγχώρια αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια ενώ υπενθυμίζεται πως το αμερικάνικο ινστιτούτο πετρελαίου σε χθεσινή του έκθεση έδειξε μείωση κατά 7,4 εκατ. βαρέλια. Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου, κέρδισε 50 cents ή 0,9% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 53,76 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

______

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ο πάντα εύστοχος στις εκτιμήσεις του και στο τρόπο που τις μεταβιβάζει Κώστας Φέγγος (πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ)  στο “κολλητό” φίλο του μ/μ Θανάση Σταυρόπουλο (euro2day.gr)…

“Η νέα χρονιά, παραδοσιακά, φέρνει μια ευφορία που συνήθως αποτυπώνεται στις τιμές των μετοχών. Το 2016 είχε καταφέρει να μας εκπλήξει αρνητικά και σε αυτό τον τομέα, καθώς ξεκίνησε πολύ πτωτικά, υπό τον φόβο της Κίνας.

Φέτος φαίνεται να πηγαίνουμε καλύτερα, τουλάχιστον όσον αφορά τις χρηματιστηριακές προσδοκίες. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στην αποδυνάμωση των πωλητών, οι οποίοι δεν φαίνεται να θέλουν να φύγουν στις σημερινές χαμηλές τιμές αλλά και στη γενική καχεξία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου που δεν επιτρέπει σοβαρό “shortάρισμα”.

Related image

Μπαίνουμε στο 2017, με όλα τα προβλήματα σε εκκρεμότητα, με ένα βουνό φόρους και εισφορές και τα γεωπολιτικά σε έξαρση. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, το θέμα των “κόκκινων” δανείων δεν έχει προχωρήσει, δεν έχουμε ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση και άλλα γνωστά.

Το Κράτος καταλογίζει νέους φόρους, ενώ οι Πολίτες δεν πληρώνουν τους παλιούς. Τα ανείσπρακτα έχουν ανέβει στα 94 δισ. ευρώ (θυμάμαι στην αρχή της κρίσης ήταν 24 δισ. και εθεωρούντο ανυπέρβλητο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί).

Τέλος τα γεωπολιτικά της Περιοχής είναι σε έξαρση, ενώ τα σύνορά μας είναι κλειστά. Είναι προφανές ότι τα προβλήματα πρέπει να αρχίσουν να λύνονται μαζικά, γιατί αλλιώς η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.

Η άνοδος του Χρηματιστηρίου αυτό προεξοφλεί, καθώς το μόνο που μας έχει διδάξει η κρίση, είναι πως εκτός Ευρώπης θα είμαστε χειρότερα.

Ελπίζουμε λοιπόν στις μαζικές αλλαγές πού όλοι επίσης συμφωνούν ότι πρέπει να αποβλέπουν στην προσέλκυση επενδύσεων και προσπαθούμε να αποφύγουμε τις αναταράξεις, που είναι εγγενείς στις περιόδους αλλαγών…”

_____

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΧΘΕΣ: 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Όσες εταιρίες δημοσίευσαν μεγέθη στο γ΄ τρίμηνο το έκαναν για τρεις λόγους:

  • α) Είχαν κάτι καλό να πουν για το τρίμηνο που τελείωσε
  • β) είχαν κάτι καλό να που για το τρίμηνο που τρέχει
  • γ) ανακοίνωσαν γιατί έπρεπε.
  • Βέβαια κάποιες ανακοινώσεις εμπίπτουν και στις τρεις κατηγορίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (1): ‘Οσες τώρα δεν τα δημοσίευσαν το έκαναν για τους εξής λόγους:

α) Δεν δίνουν δεκάρα για να ενημερώσουν τουλάχιστον εκείνους που έχουν επενδύσει στις εταιρείες τους…

β) Θα το ήθελαν, αλλά απλά δεν ήθελαν να ξαναδούμε τα χάλια τους που θα έχουν γίνει χειρότερα…

γ) Δεν ήθελαν να… κουράσουν το λογιστήριό τους πόσο μάλλον να πληρώσουν… υπερωρίες για να προετοιμάσουν μία έστω υποτυπώδη ενημέρωση. (Ως γνωστόν, στις καταστάσεις του τρίτου τριμήνου -πλην ορισμένων εξαιρέσεων- δεν έχουν συμμετοχή οι ορκωτοί ελεγκτές)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (2): Φυσικά, προκαλεί… εντύπωση πως όμιλοι όπως αυτός του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ δεν ενημέρωσε τόσον για τον ίδιον όσον και για την θυγατρική του ΜΕΤΚΑ… Καλά τώρα… αναφορικά με τον όμιλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ… αυτοί είναι εδώ και καιρό από άλλο τόπο… συγγνώμη… από άλλο ανέκδοτο θέλαμε να γράψουμε…

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Image result for κρακοβια αξιοθεατα

Image result for κρακοβια αξιοθεατα

 

Image result for κρακοβια αξιοθεατα

Image result for st. mary's basilica