Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (29/12) | Mikrometoxos.gr

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (29/12)

29.12.2016 00:01

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Καλά με τα πρόστιμα που επιβάλλει κάθε φορά και μας τα ανακοινώνει…

 • Εκείνο που ποτέ δεν μας λέει, είναι αν και πόσα από “δαύτα” εισπράττονται… Αν και τα περισσότερα μάλλον γράφονται στο…χιόνι με τα διάφορα δικονομικά τερτίπια που ακολουθούν τα τζίνια…

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ(1): Διαβάσαμε και κάτι άλλο που μας προξένησε ξεχωριστή εντύπωση.

 • ΔΗΛΑΔΗ μπορεί κάποιος υπόχρε0ς στην ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ να την… σκαπουλάρει πληρώνοντας μερικές χιλιάδες ευρώ(;)!! Αν είναι ποτέ δυνατόν… Κι όμως -απ’ότι φαίνεται- γίνεται…

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑ: Διαβάζουμε… Σε νέα διαδικασία κατηγοριοποίησης των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών θα προχωρήσει η ΕΧΑΕ από τις 16 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Σωκράτης Λαζαρίδης.

 • Πιο συγκεκριμένα οι μετοχές θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: μεγάλης, μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.
 • Στις δύο πρώτες κατηγορίες οι τιμές των μετοχών θα κλείνουν με βάση τον συνδυασμό συναλλακτικής δραστηριότητα και δημοπρασιών. Αντίθετα στη μικρή κεφαλαιοποίηση, θα λαμβάνεται υπόψιν μόνο το αποτέλεσμα των δημοπρασιών.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑ(1): Ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ακόμη ότι η ΕΧΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνικές τράπεζες προκειμένου να υπάρξει εισαγωγή δύο νέων ομολογιακών εκδόσεων.

 • Στα σχέδια του ομίλου είναι και η έναρξη συνεργασίας με τον ΛΑΓΗΕ προκειμένου να λειτουργήσει και το Ενεργειακό Χρηματιστήριο, ενώ στα ETFs θα χρησιμοποιούνται, πλέον και ξένοι τίτλοι.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑ(2): Εκείνα που δεν βλέπουμε να… διαβάζουμε και όχι με λύπη αλλά πλέον με αγανάκτηση είναι:-

 • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την αλλαγή της ισχύουσας απαράδεκτης και εγκληματικής εις βάρος των συμφερόντων των μικρομετόχων διαδικασίας ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ…(ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ)
 • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την κατάργηση των “ΑΣΤΕΙΩΝ” μεθόδων υπολογισμού/καθορισμού μεταβολών τιμών όπου επιτρέπεται μεταβολή τιμής μέχρι και +-30% έναντι κόστους μερικών σεντς(!!)…(ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ)
 • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που να δίνουν τέλος στην ανοχή απέναντι στις τακτικές μεγαλομετόχων + διοικήσεων εταιρειών που η μετοχή τους δεν κάνει πράξεις ούτε κάθε ΠΑΣΧΑ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (σχήμα λόγου, καθότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα δικαιολογούνταν).
 • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που να μην επιτρέπουν τις καταβολές υπέρογκων αμοιβών σε μέλη Δ.Σ. εταιρειών που δεν δικαιολογούνται επ’ ουδενί από τα χρηματοοικονομικά μεγέθη τους.
 • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που να καθιερώνουν την υποχρεωτική ανακοίνωση εκ μέρους των εταιρειών σε περιπτώσεις αιφνίδιων μεταβολών των μεγεθών τους (τα λεγόμενα Profits Warnings)
 • ΚΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ, αλλά στου κουφού την πόρτα κτλ κτλ…

ΑΠΟΡΙΕΣ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ: Αλήθεια, όλοι εκείνοι που κάνουν το χρηματιστηριακό ρεπορτάζ έχουν ιδέα τι εστί.. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ή νομίζουν ότι ενημέρωση του επενδυτικού κοινού είναι να του πασάρουν ότι τους δίνουν έτοιμο;; Τόσα χρόνια τους διαβάζουμε και δεν είδαμε μία φορά να έχουν υποβάλει στους αρμόδιους κάποιο έστω από τα ερωτήματα που ταλανίζουν την επενδυτική κοινότητα… Τι φοβούνται… μη τυχόν και τους… κακοκαρδίσουν;

ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΧΡΕΟΥΣ σε παγκόσμιο επίπεδο: Υπολογίζεται πως πρέπει να απαλειφθεί χρέος ύψους 21 τρις δολαρίων εις βάρος των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων.

 • ΚΑΙ τα οποία έχουν στην κατοχή τους καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία της τάξης των 74 τρις $.
 • ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ πως θα φορολογηθούν με ποσοστό ύψους 28% περίπου…
 • ΑΝ στεφθεί με επιτυχία το ελληνικό πείραμα, χωρίς να δημιουργηθούν παρενέργειες ήκαι να προκληθούν λαϊκές εξεγέρσεις.

ΒΕΒΑΙΑ, εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι το γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση «πιόνι και υποχείριο» των δανειστών, όπως η αντίστοιχη της κατοχικής περιόδου των ναζί…

 • ΘΑ ΗΤΑΝ μάλιστα πολύ προτιμότερο να είναι ακυβέρνητη, παρά να προσφέρει ένα «κυβερνητικό άλλοθι» στους δανειστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό απλά και μόνο για να κάνουν την δουλειά τους τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Τέτοιου είδους κυβερνήσεις δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση στους Ευρωπαίους Πολίτες πως οι Έλληνες συμφωνούν με όσα τους επιβάλλονται…

 • ΚΙ ΑΥΤΟ γιατί παραδέχονται ότι είναι ένοχοι για τα δεινά τους και πρέπει να πληρώσουν..
 • ΠΟΥ είναι και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην πατρίδα μας.

ΔΕΗ: Σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας και για την ακριβή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

 • − Με βάση την πρόσφατη σύμβαση με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ η εταιρεία κατέβαλε ποσό € 100 εκατ. έναντι παραδόσεων ηλεκτρικής ενέργειας για τις καταναλώσεις της περιόδου 1.7.2016 έως 30.6.2017 και όχι € 1 εκατ. όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 • − Η επίπτωση της έκπτωσης 15% στη χρέωση προμήθειας των οικιακών και επαγγελματικών τιμολογίων Χαμηλής και Μέσης Τάσης των συνεπών πελατών στα έσοδα του εννεαμήνου 2016 εκτιμάται σε περίπου € 83 εκατ. και όχι € 500 εκατ. όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 • − Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους προμηθευτές ανήλθαν στις 30.9.2016 σε € 134 εκατ., προς ΑΔΜΗΕ σε € 304 εκατ. και προς ΔΕΔΔΗΕ σε € 225 εκατ.

AΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Αξιοπρόσεκτη μείωση των συναλλαγών σε συμβόλαια του δείκτη και σε Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (21.810 συμβόλαια). Στα 7.839 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις για τον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 1.500) κινήθηκε μεταξύ 1.709 και 1.733 μονάδων και διατήρησε την υπερτίμηση στο 0,50%…

OTE: H διάσπαση των 8,5300 δίνει μία διάσπαση της συσσώρευσης των τελευταίων ημερών και πιθανή κίνηση στα 9,0000 σε πρώτη φάση. Τα 8,5500 γίνεται πλέον ημερήσιο stop στο Long…

GBP/USD: Συνέχιση της κίνησης στο πτωτικό κανάλι με το κάτω μέρος του να δίνει και πάλι αντίδραση. Το 1,2273 κοντινή και το 1,2330 κύρια και πάνω μεριά του πτωτικού καναλιού που μόνο διάσπαση μπορεί να δοκιμάσει τον 200 ema στο 1,2380. Το 1,2224 κοντινή και το 1,2195 κάτω μεριά του καναλιού που δύσκολα θα σπάσει με κίνηση πριν δώσει και πάλι χρονικά και σε τιμές μίαν αντίδραση.

DAX: To 11.500 επίπεδο δεν απειλήθηκε με τον dax να δίνει μίνι διόρθωση. Κοντινή στήριξη το 11.423 και κύρια το 11.380 που κατοχύρωση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μία διόρθωση στο 11.240. Αντίστοιχα το 11.486 και 11.510 είναι αντιστάσεις. Κατοχύρωση του δεύτερου μπορεί να μας φέρει στο 11.568

ΣΩΣΤΕΣ ΠΑΣΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: Δεν βλέπουμε έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ για το 2017, τονίζουν γερμανοί επενδυτές, αλλά «η απόλυτα αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ή ακόμη και το κούρεμα θα έρθει το αργότερα, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, δεδομένου ότι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της».

 • Οι ίδιοι περιγράφουν την Ελλάδα ως μία χρεοκοπημένη χώρα που από καιρό τώρα αντιμετωπίζεται με μια πολιτική που ουσιαστικά μεταθέτει τη χρεοκοπία της για αργότερα. Όπως λένε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να ξαναδούμε τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν για τα πακέτα διάσωσης, αυτό θα πρέπει να μας είναι σαφές».
 • Σύμφωνα με την Deutsche Welle  οι οι Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ, δύο επενδυτές, που τον Μάιο κυκλοφόρησαν το τρίτο βιβλίο τους, με τον τίτλο «Βασικό λάθος – Πώς καταστρέφεται η ευημερία μας και γιατί χρειαζόμαστε νέο τρόπο οικονομικής σκέψης», συστήνουν να μη γίνονται επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα, όπως πχ. ασφάλειες ζωής, αλλά μόνο σε κινητά και ακίνητα.
 • «Μαύρο» περιγράφουν το μέλλον για την Ελλάδα, που όπως λένε «δεν προκαλεί αισιοδοξία». Αντίθετα και οι δύο υποστηρίζουν ότι η χώρα θα παραμείνει κρεμασμένη στον ορό της ΕΕ, η οικονομική της κατάσταση θα χειροτερέψει, οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν και νέοι άνθρωποι, ελλείψει προοπτικής, θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους!
 •  «Κανένας πολιτικός δεν ήταν ποτέ σε θέση να μας πει πώς θα μπορέσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πληρώσει αυτά τα χρήματα, όταν ακόμη και η Γερμανία, πρωταθλήτρια στις εξαγωγές με ρεκόρ στα έσοδα από φόρους, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα δικά της. Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε χρήματα που βγήκαν με κόπο σε κάποιον που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί».

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΜΑΣ: 

foroi

Τα παράδοξα του φορολογικού μας συστήματος επιβαρύνουν κυρίως τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

 • Επτά στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα περίπου 3.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 250 ευρώ/μήνα (!!!)
 • Ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουμε εισοδήματα άνω των 10.000€ και καταβάλλουμε το 92% του φόρου εισοδήματος (κοντά οκτώ δισ. ευρώ).
 • Η πολιτική αυτή είναι κοινωνικά άδικη και οικονομικά ατελέσφορη

__________

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΛΥΩΝ

Image result for lyon france

Related image

 

Related image

Image result for lyon france

Related image

Related image

Related image

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017