Το μεγαλύτερο τρωκτικό που έζησε ποτέ, ήταν μεγάλο σαν… βούβαλος | Mikrometoxos.gr

Το μεγαλύτερο τρωκτικό που έζησε ποτέ, ήταν μεγάλο σαν… βούβαλος

06.02.2015 11:40
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Το μεγαλύτερο τρωκτικό που έζησε ποτέ, ήταν μεγάλο σαν… βούβαλος και δάγκωνε πιο δυνατά από κροκόδειλο

Το μεγαλύτερο τρωκτικό που έζησε ποτέ, ήταν μεγάλο σαν... βούβαλος και δάγκωνε πιο δυνατά από κροκόδειλο

Το μεγαλύτερο τρωκτικό που περπάτησε ποτέ στη Γη, ζύγιζε περίπου 1.000 κιλά (ένα τόνο) και ήταν μεγάλο σαν βούβαλος, σύμφωνα με βρετανούς και ουρουγουανούς επιστήμονες. Το ζώο ζούσε στη Νότια Αμερική πριν από περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιούσε το μεγάλα μπροστινά δόντια του όπως ένας ελέφαντας χρησιμοποιεί τους χαυλιόδοντές του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φίλιπ Κοξ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανατομίας “Journal of Anatomy”, σύμφωνα με το “Science”, ανέφεραν ότι το γιγάντιο τρωκτικό (με την επιστημονική ονομασία Josephoartigasia monesi) έμοιαζε εμφανισιακά με ινδικό χοιρίδιο – αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Το δάγκωμά του ζώου (του οποίου έχει διασωθεί το απολίθωμα μόνο του κρανίου του που έχει μήκος μισού μέτρου) εκτιμάται, με βάση προσομοιώσεις σε υπολογιστή, ότι ήταν τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό μιας σημερινής τίγρης ή ενός κροκοδείλου. Με τα επίφοβα δόντια του, το τρωκτικό κυνηγούσε την τροφή του, αμυνόταν, αλλά και έσκαβε στο χώμα.

ΑΜΠΕ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017