Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς συντηρεί το ανοδικό momentum | Mikrometoxos.gr

Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς συντηρεί το ανοδικό momentum

18.05.2015 00:23
Η εβδομάδα έκλεισε με μικρές απώλειες, με την αγορά να δοκιμάζει την πολύ σημαντική στήριξη των 803 και 239 μονάδων που ουσιαστικά είναι και stop loss σε κλείσιμο ημέρας.
Κάθε μέρα που περνάει ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά το dead line της κυβέρνησης σε σχέση με μία συμφωνία. Κι αυτό γιατί και η ρευστότητα πλέον δεν υπάρχει ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών, πόσο μάλλον των προμηθευτών που έχει αφήσει πίσω.
Μπροστά μας λοιπόν έχουμε εξελίξεις ό,τι απόφαση και να ληφθεί, αφού εκτός από μισθούς και συντάξεις στις 5 Ιουνίου έχουμε άλλη μία δόση του ΔΝΤ της τάξεως του 1,5 δις που λήγει.
Έτσι λοιπόν το επόμενο 15νθήμερο θα έχουμε ρήξη είτε με το εσωτερικό είτε με το εξωτερικό, με πιο πιθανό το πρώτο.
Αυτό πιθανολογεί και η αγορά μιας και τόσο η λογική όσο και οι δηλώσεις των υψηλών αξιωματούχων κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το επόμενο διάστημα το volatility είναι λογικό να είναι υψηλό, εν όψει ”ψυχοβγαλτικών” εξελίξεων ενώ η αγορά κάνει προσπάθεια να αναιρέσει το μεσοπρόθεσμο πτωτικό κανάλι που κινείται εδώ και μεγάλο διάστημα…
Και που αν τα καταφέρει, τότε θα δούμε σημαντική αλλαγή ψυχολογίας στο σύνολο της αγοράς. Γεγονός που λείπει εδώ και μεγάλο διάστημα, ενόσω η αβεβαιότητα παραμένει και είναι μεγάλη.
Τεχνικά το εμπόδιο των 843 μονάδων δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί, αν και έγινε σημαντική προσπάθεια ενώ η λήξη των συμβολαίων ήταν η αφορμή για διόρθωση.
Μια επιβεβαιωμένη κατοχύρωση και μόνο της ισχυρής στήριξης του 803 σε κλείσιμο μπορεί να μας φέρει στο 775-780 επίπεδο, που επίσης είναι σημαντική στήριξη. Και η οποία αν διασπασθεί κι αυτή, τότε θα αποτελέσει μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
Ήδη κάποιοι τίτλοι μας έδωσαν έξοδο, παρόλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς συντηρεί το ανοδικό momentum.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017