Το κυριακάτικο Α-Ω για τον κόσμο των αγορών και όχι μόνον | Mikrometoxos.gr

Το κυριακάτικο Α-Ω για τον κόσμο των αγορών και όχι μόνον

09.10.2016 04:19
09.10.2016 05:49

ΑΤΖΕΝΤΑ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το τακτικό Eurogroup με τα προαπαιτούμενα της Ελλάδας και την έγκριση της δόσης στο επίκεντρο της ατζέντας. Ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα χρήσης (01.07.2015 – 30.06.2016) της Jumbo για να ακολουθήσει παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών την ερχόμενη Τετάρτη (12/10). Την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων αναχρηματοδοτώντας προηγούμενη έκδοση, ενώ την Παρασκευή η Moody’s έχει προγραμματισμένη ανακοίνωση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (Caa3). Από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται και η ανάδειξη του  προτιμητέου αγοραστή για το 24% του  ΑΔΜΗΕ. Ο ΟΠΑΠ τέλος θα κόψει το «ενδιάμεσο μέρισμα» των 12 λεπτών ανά μετοχή στις 13 Οκτωβρίου.

ΒΡΕ ΤΟΝ ΑΧΡΕΙΟ: Την αισιοδοξία του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters. Σχετικά με την Deutsche Bank ο ακατανόμαστος δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ότι έγινε υπερβολικά πολλή κουβέντα, αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα της επιβάλει πρόστιμο ύψους 14 δισ.δολαρίων. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα της Deutsche Bank, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έγινε υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank». Σούζα μπροστά του όλες οι ελληνικές… κοτούλες, που ούτε ο ίδιος 0 Θεός θα μπορούσε να τους κάνει πραγματικούς έλληνες….

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Τεχνικά συνέχισε να κινείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος εντός της συσσώρευσης. Δεν θα ήταν υπερβολή να θεωρηθεί ότι σε αυτούς τους τρεις μήνες ο ΓΔ σβήνει μια μεγάλη ταλάντωση τιμών που ακολούθησε μετά το Brexit, κορυφώθηκε λίγο μετά την έγκριση του πρώτου σετ των προαπαιτούμενων και έκτοτε συσσωρεύει μέσα στην… συσσώρευση μειώνοντας σε κάθε κίνηση το εύρος των τιμών. Δείκτης, κινητοί μέσοι και ταλαντωτές έχουν σχεδόν ταυτιστεί κάνοντας πολύ επικίνδυνη μια κατηγορηματική πρόβλεψη κατεύθυνσης, αφού τα τεχνικά σήματα αγορών και πωλήσεων διαδέχονται και ακυρώνουν ανά δύο ή τρεις ημέρες τα προηγούμενα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗΣ: Οι Συμβάσεις Δικαιωμάτων Προαίρεσης αποτελούν μια από τις πιο γνωστές κατηγορίες παραγώγων. Είναι παρόμοιες συμβάσεις με τις συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης με τη διαφορά ότι οι πρώτες δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, έναντι καταβολής τιμήματος να αγοράσει ή να πουλήσει μία υποκείμενη αξία σε μία συγκεκριμένη τιμή (τιμή εξάσκησης) έως μία καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Από την άλλη ο πωλητής του δικαιώματος, είναι υποχρεωμένος, έναντι είσπραξης τιμήματος να αναλάβει ή παραδώσει την υποκείμενη αξία στον αγοραστή αν αυτός ασκήσει το δικαίωμά του. Οι συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης τόσο σε ρυθμιζόμενες αγορές, όσο και Over-The-Counter.

Τα βασικά στοιχεία των δικαιωμάτων είναι τα παρακάτω:

 1. Υποκείμενο Προϊόν Το υποκείμενο προϊόν μπορεί να ένας τίτλος, μια μετοχή, ένας χρηματιστηριακός δείκτης, ένα αγαθό βάσει του οποίου συνάπτεται το δικαίωμα. Είναι δηλαδή το προϊόν, το οποίο ο κάτοχος του δικαιώματος αγοράς δικαιούται να αγοράσει και ο κάτοχος του δικαιώματος πώλησης δικαιούται να πουλήσει.
 2. Μέγεθος συμβολαίου Το μέγεθος των συμβολαίων δικαιωμάτων περιλαμβάνει τον αριθμό των μετοχών που καλύπτει το κάθε δικαίωμα. Στο Χ.Π.Α. ένα συμβόλαιο μετοχικών δικαιωμάτων αποτελείται από 100 μετοχές το καθένα (π.χ. ένα συμβόλαιο με υποκείμενο τίτλο τη μετοχή του OTE, μπορεί να αντιστοιχεί σε 100 μετοχές του OTE).
 3. Ημερομηνία λήξης (Maturity) Αναφέρεται στο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ένα δικαίωμα θα εξασκηθεί. Είναι δηλαδή ο χρόνος μέχρι την λήξη.
 4. Τιμή εκτέλεσης /Εξάσκησης (Strike / Exercise Price) Είναι η αμετάβλητη προκαθορισμένη τιμή στην οποία ο κάτοχος ενός δικαιώματος αγοράς/πώλησης μπορεί να αγοράσει/πωλήσει τον τίτλο (εάν επιλέξει να εξασκήσει το δικαίωμα).
 5. Ασφάλιστρο ή Τιμή Δικαιώματος (Premium) Είναι η χρηματική αξία που πρέπει να καταβάλλει ο αγοραστής του δικαιώματος στον πωλητή του δικαιώματος ανεξάρτητα αν το δικαίωμα εκτελεστεί ή όχι, σαν αντάλλαγμα για την παραχώρηση του δικαιώματος να αγοράσει ή να πουλήσει την υποκείμενη αξία. Το ποσό αυτό καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά την οποία διαπραγματεύεται.
 6. Το είδος του δικαιώματος – Δικαίωμα αγοράς – call option ή δικαίωμα πώλησης – put option.

__________

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ +ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ στο ταμπλό του ΧΑ

Από τον χώρο της ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

COCA COLA (EEE): Τρεις ημέρες πτώσης και από τα 21,00 στα 19,70 ευρώ στην κεφαλαιοποίηση των… 7,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ που δεν παύει να είναι απαιτητική.

ΟΤΕ: Τα υψηλά του στα 9,7100 για το 2016 θα τα ξαναδεί, εφέτος….

ΕΥΡΩΒ: Τεχνικά αλλάζει ρότα αν ξεφύγει από τα 0,5300 ευρώ… Την Παρασκευή τα δοκίμασε, για να κλείσει ένα σεντ χαμηλότερα… Υψηλός και ο τζίρος της, στη 3η θέση με τα 4,23 εκατ. ευρώ της…

_________

Από τον χώρο της ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εδώ και αρκετές εβδομάδες κινείται σε ένα εύρος 10 μόλις σεντς, κλείνοντας την Παρασκευή στο άνω σημείο του στα 1,3100 ευρώ. Η κφση των 232 εκατ. ευρώ εκ πρώτης όψεως τον αδικεί, αλλά ο όμιλος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και δεν μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα των επιχειρήσεων του… Είναι κι αυτός ο δανεισμός στη μέση…

ΕΥΑΠΣ: Ανεβαίνει σταθερά και με υποτυπώδες αγοραστικό ενδιαφέρον τελευταία, αλλά στο ταμπλό δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη… Μοίρασε υψηλό μέρισμα (απόδοση 6,50% καθαρά), προσφέρει και +16% από την αρχή του 2016… Οπότε, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά στα τερματικά. Υψηλό έτους 3,8600 ευρώ. Στα 3,4800 τώρα.

__________

Από τον χώρο της ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΚΡΙ ΚΡΙ: Τέσσερις στις 5 συνεδριάσεις δεν έκανε πράξη. Και στη μοναδική που άνοιξε στο ταμπλό οι συναλλαγές της ανήλθαν σε… 15 τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Μία από τις προσφιλείς αναφορές του μ/μ (λόγω εξαιρετικά χαμηλής κφσης) βρέθηκε πολύ κοντά στα υψηλά της για το 12μηνο (0,4900) μετά το +10,95% και το +5,04% (Πέμπτη και Παρασκευή) που έφεραν την τιμή της μτχ στα 0,4790 ευρώ. Στο =61,28% εφέτος και με διαφυγή 130% από τα ιστορικά χαμηλά στα 0,2080 ευρώ πριν 7,5 μήνες.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Επτά σερί στο ΣΥΝ και από το 0,2710 στα 0,3260 ευρώ με 1,4 εκατ. τμχ να αλλάζουν χέρια στο 5ήμερο.  Και στο +18,55% (Εφέτος +9%)… Αποτίμηση 43,4 εκατ. ευρώ ενώ εκτιμούμε ότι έχουμε εξαντλήσει τα σχόλιά μας στη δική της περίπτωση…

_________

Aπό τον χώρο της ΜΙΚΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Αν ήμασταν διοίκηση θα ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε…με τέτοια αποτίμηση στα 10 και 11 εκατ. Την Παρασκευή πάντως έκλεισε θετικά… παρά τα 6600 τμχ αξίας… 3 χιλ. ευρώ. Κατάφερε, να μην λυγίσει…

ΚΛΜ: Δεν είδε θετικό πρόσημο το 5ήμερο παρά το καλό 6μηνο… Έχασε άλλο ένα 7% από την αξία της με την κφση να υποχωρεί στα 10,46 εκατ. ευρώ(!!)…

_________

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ * σκίτσο της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

___________

ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ (ο): Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είναι ο θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας.

Μέχρι σήμερα ο Φρόυντ αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ου αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, η απώθηση και η παιδική σεξουαλικότητα.

Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης.

Τα 15 γνωμικά του θα σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά τη ζωή:

 1. Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό
 2. Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας.
 3. Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»
 4. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
 5. Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.
 6. Πίσω από κάθε ισχυρή γυναίκα, κρύβεται ένας τυραννικός πατέρας.
 7. Πού πάει μια σκέψη όταν έχει ξεχαστεί; (σ.σ: στο υποσυνείδητο)
 8. Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε το Θεό.
 9. Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
 10. Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά.
 11. Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια.
 12. Όπου και αν με πήγαν οι θεωρίες μου, βρήκα ότι ένας ποιητής ήδη είχε πάει εκεί.
 13. Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου.
 14. Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά.
 15. Η θρησκεία είναι νεύρωση.

__________

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, τα κανάλια και οι πολιτικοί μας όπως πάντοτε, όταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και κινδυνεύει το σύστημα, είναι όλοι ενωμένοι και ο ένας καλύπτει τον άλλον. ΟΙ εισαγγελείς μας όμως, δεν άκουσαν και δεν διάβασαν τις καταγγελίες του Προβόπουλου; Και γιατί ακόμα δεν έχουν επέμβει; ΜΗΠΩΣ δεν καταλαβαίνουν τι είπε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Να το επαναλάβουμε μήπως και το καταλάβουν τώρα και πράξουν, τουλάχιστον αυτοί το καθήκον τους.

ΛΟΙΠΟΝ… Ο ΚΥΡΙΟΣ Προβόπουλος  που ΕΖΗΣΕ όλα τα γεγονότα, από κοντά, από μέσα, που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή που ζούμε, είπε ότι: «Αν ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς έπαιρναν 2-3 μέτρα, το ΑΕΠ στη χώρα δεν θα μειωνόταν κατά 27% αλλά το πολύ θα κατέβαινε κατά 15% πράγμα που παλευόταν εύκολα και επομένως δεν θα χρειαζόταν ούτε ΔΝΤ, ούτε Τρόικα, ούτε μνημόνια, ούτε θα μπορούσαν οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε να μας κουνάνε το δάκτυλο, ούτε οι άλλοι φωστήρες της Ευρώπης να μας λένε τεμπέληδες και φοροφυγάδες. Δεν θα μας κόβανε επίσης τους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε η ανεργία θα είχε φθάσει στα ύψη, ούτε και θα χρειαζόταν η φορολογική καταιγίδα που ζούμε. Δηλαδή η χώρα θα συνέχιζε όπως πριν την πορεία τους και δεν θα μας έκλεβαν οι τοκογλύφοι δανειστές τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας, ούτε θα είχαν αυτοκτονήσει, λόγω της κρίσης, 7.000 συμπατριώτες μας.

ΜΗΠΩΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ θα έπρεπε ένας εισαγγελέας να φωνάξει τον Προβόπουλο και να του πει, «Για έλα εδώ βρε Χριστιανέ, απόδειξέ μας αυτά που λες, γιατί αν είναι ψέματα πρέπει να σε στείλουμε στον Κορυδαλλό. Αλλά αν έχεις στοιχεία και μπορείς να αποδείξεις αυτά που είπες, τότε ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης πρέπει να οδηγηθούν κατ΄ ευθείαν όχι στον Κορυδαλλό αλλά στο… Γουδή! Γιατί η ζημιά που έχουν κάνει στη χώρα είναι μεγαλύτερη από την Μικρασιατική Καταστροφή…

_________

 

ΟΥΕΦΑ: Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επέβαλε βαριά τιμωρία σε Παναθηναϊκό και Μουμπάρακ Γουακάσο για τον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τον Άγιαξ, στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης. Όπως αναφέρει , οι «πράσινοι» έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο 61.000 ευρώ, ενώ ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής θα εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών για τη συμπεριφορά και την αποβολή του. Οι «πράσινοι» διατηρούν πάντως το δικαίωμα της έφεσης, που μπορεί να μειώσει κατά μία αγωνιστική την ποινή του Γουακάσο. Το πρόστιμο, αυτό επιβλήθηκε για τους εξής λόγους: Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας (5 κάρτες και πλέον), ανεπαρκής οργάνωση, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, καθυστερημένο εναρκτήριο λάκτισμα, μπλοκαρισμένες σκάλες (ασφάλεια – στάδια), άναμμα πυροτεχνημάτων, πέταγμα αντικειμένων, ανάρμοστη συμπεριφορά στελεχών και απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΠΕΡΙΤΤΟΝ να αναφέρουμε ότι ακολουθεί εντός της σήμερον ανακοίνωση της Προεδράρας που θα τα ρίχνει όλα στη Παράγκα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου…

ΡΟΜΠΕΝ (οι) των πόλεων που σώζουν σπίτια από πλειστηριασμούς… Γιγαντώνεται το κίνημα με μάχες στα Ειρηνοδικεία της χώρας κάθε Τετάρτη… http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2405808/i-rompen-pou-sozoun-spitia-apo-plistiriasmous?ref=sug

_________

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΛΕΤΗ του ΔΝΤ ο πλανήτης μας έχει κυριολεκτικά πνιγεί στα χρέη τα οποία, αφού προηγήθηκε μία μικρή υποχώρηση τους μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, άρχισαν ξανά να αυξάνονται ραγδαία – φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ στην παγκόσμια ιστορία. Ενώ μαζί με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα παγκόσμια χρέη υπερβαίνουν σημαντικά τα 200 τρις.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ότι όταν συζητείται δημόσια το θέμα του χρέους, οι περισσότεροι αναφέρονται στις οφειλές των κρατών, ειδικά χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιαπωνία κοκ. Εν τούτοις, σε σχέση με τα ιδιωτικά χρέη, τα δημόσια δεν είναι τόσο υψηλά – αφού τα δύο τρίτα των 152 τρις $ ή περίπου τα 100 τρις $, αφορούν τον ιδιωτικό τομέα.

Υ.Γ.: Στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες… Τα ιδιωτικά χρέη είναι υπερδιπλάσια από τα δημόσια – αποτελώντας το 180% του ΑΕΠ τους, έναντι σχεδόν 80% των κρατικών χρεών.

___________________________________________

“ΦΟΒΕΡΟΣ” ΚΟΥΡΗΣ (δεν πιάνεται όταν έχει όρεξη…) 

ΟΠΟΙΟΣ πιστεύει, ότι η χώρα μας έχει ξεπουλήσει τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία μας, στους ξένους, για τα επόμενα εκατό χρόνια, ή είναι ΗΛΙΘΙΟΣ ή είναι ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ!!!

ΕΙΝΑΙ δυνατόν, μωρέ εμείς οι Έλληνες, που… πεταλώνουμε ψύλλους και από τη μύγα βγάζουμε ξίγκι, να καθίσουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, ΣΚΛΑΒΟΙ στους Γερμανούς δολοφόνους των λαών, επειδή οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέηδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Σημίτηδες, χρέωσαν τη χώρα μας με κάποια δισεκατομμύρια – για να παριστάνουν με ξένα κόλλυβα τους φιλάνθρωπους στο λαό μας; Και τα οποία οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές, με τους τόκους και τα επιτόκια τα έφθασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ;

ΕΙΝΑΙ με τα συγκαλά τους, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι εμείς ή τα παιδιά μας, θα αφήσουμε τους ξένους να μας χρησιμοποιούν σαν ΣΚΛΑΒΟΥΣ και να μας αρμέγουν, όπως έκαναν 200 χρόνια πριν στις αποικίες τους με τους μαύρους και τους κίτρινους είλωτές τους;

ΤΙ λέτε μωρέ; Για συνέλθετε και μην νομίζετε ότι είναι δύσκολο να βγάλουμε πάλι τους… γκράδες από τα φορτσέρια (μπαούλα) και τις παντέριες (βενετσιάνικες σημαίες) που είχαμε στα Επτάνησα και να γεμίσουμε τους… κώλους των κατακτητών μας, με σκάγια από… αλάτι και να σηκωθούν να φύγουν όλοι τους, στο πιτς – φιτίλι που λένε, τρέχοντας και να μην ξανακοιτάξουν ποτέ πίσω τους!

ΕΝΤΑΞΕΙ, μας βρήκαν οι ξένοι σε μια στιγμή αδυναμίας, αλαλιασμένους, από την άγρια υπερφορολόγηση, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τους μισούς Έλληνες άνεργους και μας βάλανε νύχτα και υπογράψαμε ό,τι ήθελαν, αφού προηγουμένως μας ΕΚΒΙΑΖΑΝ – επί 17 ώρες είχαν κλεισμένο τον Αλέξη τον Πρωθυπουργό της χώρας, σ΄ ένα γραφείο και τον… ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ –

ΤΕΤΟΙΟΥ είδους συμφωνίες, υπογεγραμμένες κάτω από συνθήκες άγριων εκβιασμών, σε κανένα δικαστήριο δεν μπορούν να σταθούν και κυρίως ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην ψυχή και την καρδιά ενός λαού που έχει μάθει να αγωνίζεται και να πολεμάει για την ελευθερία του, για την παιδεία του, για την ιστορία του…

ΟΠΩΣ νύχτα μας έβαλαν και εκβιαζόμενοι υπογράψαμε την… παράδοση της χώρας μας στους ξένους, ΕΤΣΙ, θα συνέλθει κάποια στιγμή, πάλι νύχτα η Βουλή και ΘΑ ΞΕΨΗΦΙΣΕΙ μέσα σε 5-6 λεπτά ό,τι είχε ψηφίσει…

ΑΥΤΟ ας το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους οι ξένοι τραμπούκοι τοκογλύφοι και ας ετοιμάζονται μάλιστα ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ αυτά που τόσα χρόνια μας τρώνε και μας κλέβουν.

___________

Χ.Α – ΤΑΜΠΛΟ: Υπάρχουν αρκετές μετοχές καλών έως πολύ καλών εταιρειών που αξίζουν προσοχής. ‘Οποιοι έχουν υπομονή και κυρίως την δυνατότητα, ας μην…λιγοψυχούν αυτή την φορά,… Απτά τα παραδείγματα των καλών, ποιοτικών εταιρειών που ακόμα και σε αυτή την μαύρη, κατάμαυρη μαυρίλα πρόσφεραν και προσφέρουν αποδόσεις και μάλιστα υψηλές έως εξαιρετικά υψηλές!! Απομακρυνθείτε από τις…σειρήνες του εύκολου κέρδους που μόνον συμφορές προσέφεραν και θα προσφέρουν ξανά.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – Αλεσάντρα Αμπρόζιο: Μένει με τα εσώρουχα και μας εύχεται Καλή Κυριακή

Image result for sit up straight

_____________________

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου
MIKROS

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017