Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καταρρέει – H Deutsche Bank είναι η νέα Lehman Brothers | Mikrometoxos.gr

Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καταρρέει – H Deutsche Bank είναι η νέα Lehman Brothers

06.07.2016 18:31
  • Ο πανικός στην αγορά παραγώγων είναι αισθητός… Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καταρρέει. Τα σημάδια είναι εκεί, για όποιον επιλέξει να τα δει.
Τόσο η Deutsche Bank όσο και η Credit Suisse  καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ ρεαλιστικός είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Monte dei Paschi di Siena, που θα συμπαρασύρει το ιταλικό τραπεζικό σύστημα στη δίνη της κρίσης. Ο πανικός στην αγορά παραγώγων είναι αισθητός.
.
Ενδεικτικά, ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 Bank Index έχει υποχωρήσει σε νέα χαμηλά, από την απόφαση για Brexit και ύστερα, και δοκιμάζε νέα χαμηλά στη μετά κρίσης εποχή. Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank οδεύει πρόσω ολοταχώς στο να γίνει η νέα Lehman Brothers, με την πορεία που καταγράφει να προσομοιάζει σε αυτή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, που κατέρρευσε και πυροδότησε τη χρηματοπιστωτική κρίση.
.

Η πορεία του Stoxx 600 Bank Index

Η μετοχή της Credit Suisse

Deutsche Bank, η νέα Lehman Brothers

Μάλιστα, η Deutsche Bank προχωρά σε επιθετικές ρευστοποιήσεις, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σχεδιάζει την πώληση ναυτιλιακών δανείων αξίας τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017