Το επόµενο βήµα, µετά την παράδοση των πινακίδων, θα είναι η παράδοση των κλειδιών των σπιτιών

ΛΕΓΑΜΕ  πώς προσδιορίζονται η χρεοκοπία και η σαχλαµάρα στην καθηµερινότητα. Πάµε να δούµε, τώρα, πώς προσδιορίζεται η κρίση:

Τελευταίες µέρες του χρόνου στη ΔΟΥ Μυκόνου. Ο ένας απάνω στον άλλον, να στριµώχνονται στην ουρά. Και δεν µιλάµε για την ουρά στο Ταµείο όπου είτε έχει λεφτά ο άλλος είτε δεν έχει αφήνει την πληρωµή των φόρων για την τελευταία µέρα.

 

Μιλάµε για την ουρά στην επιστροφή πινακίδων. Και το επαναλαµβάνω, για να µην ξεχνιόµαστε: Ούτε για την εφορία του Αιγάλεω λέµε ούτε για την εφορία της Δραπετσώνας.

 

Για Μύκονο µιλάµε. Κι ο ένας µετά τον άλλον πάνε και παραδίνουνε τις πινακίδες των τζιπ, γιατί δεν έχουνε να πληρώσουνε τα τέλη κυκλοφορίας.

 

Πέντε χιλιάρικα γιούρο, στην καλύτερη περίπτωση. Για ένα αυτοκίνητο που το είχες αγοράσει π.χ. 25 χιλιάρικα πριν έξι χρόνια και σήµερα, αν βρεις να σου δώσουνε ένα τάλιρο για να το πουλήσεις, ανοίγεις σαµπάνιες. Και δεν έχουµε τελειώσει ακόµα.

 

Υπάρχει και συνέχεια. Το επόµενο βήµα, µετά την παράδοση των πινακίδων, θα είναι η παράδοση των κλειδιών των σπιτιών.

 

Οποιος δηλαδή έχει δεύτερο σπίτι και δεν µπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ θα παραδίδει τα κλειδιά στην Εφορία. Αφού δεν θα µπορεί να το πουλήσει ή να το νοικιάσει, θα δίνει στην Εφορία τα κλειδιά