Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στρατηγικά για πάνω | Mikrometoxos.gr

Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στρατηγικά για πάνω

05.05.2015 03:52
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στρατηγικά για πάνω, ωστόσο πολύ βραχυχρόνια ίσως είναι ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών αναφέρει τραπεζίτης του investment banking στο bankingnews.gr.
Την άποψη αυτή την συμμεριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει τα haircuts στα collaterals των ελληνικών τραπεζών αύριο 6 Μαίου….

Προφανώς όταν ανακοινωθεί ότι η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα haircuts η αγορά και ειδικά οι τράπεζες θα αντιδράσουν πολύ θετικά αλλά νομίζουμε ότι η πρόσφατη άνοδος έχει προεξοφλήσει συμφωνία και θετική στάση από την ΕΚΤ.
Εφόσον δεν αναμένεται άμεσα συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ «ίσως η αγορά χάσει την ορμή της, την δυναμική της, το momentum και κάνει μια «κοιλιά» είτε γιατί κάποιοι μπορεί να πάρουν τα κέρδη τους είτε γιατί κάποιοι θα τραβηχτούν από την αγορά και να τοποθετηθούν όταν ξαναδώσει καθαρά σήματα αγοράς.
Το βασικό σενάριο της ανόδου που είχαμε παρουσιάσει ως bankingnews.gr δεν το αναιρούμε ωστόσο στηριζόταν στην άμεση συμφωνία.
(Με την έννοια βραχυχρόνια αναφερόμαστε σε βάθος μερικών εβδομάδων).
Επειδή δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει άμεσα συμφωνία αλλά είναι 100% βέβαιο ότι έως τον Ιούνιο θα έχει υπάρξει συμφωνία το θετικό σενάριο που είχαμε παρουσιάσει μετατίθεται για λίγο….
Τι αναφέραμε ως bankingnews.gr στις 30 Απριλίου του 2015;

Τι θα συμβεί σε χρηματιστήριο και ομόλογα, αξίζουν για αγορές;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν κατακόρυφα μειωθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος που ήδη συντελείται για όσους παρακολουθούν σοβαρά την αγορά είναι 100% βέβαιο ότι θα σημειωθεί ένα αξιόλογο ράλι για να αποκαταστήσει τις ακραίες στρεβλώσεις και κυρίως να επανακαθορίσει την αξία των ελληνικών μετοχών και ελληνικών ομολόγων όχι σε καθεστώς χρεοκοπίας αλλά σε καθεστώς επανόδου στην σταθερότητα εντός ευρωζώνης και χωρίς πιστωτική ασφυξία.

Εκτιμήσεις με βάση το θετικό σενάριο της συμφωνίας

Τράπεζες και αγορά Τρέχουσες τιμές Πρόβλεψη
Γενικός δείκτης με ενδιάμεση συμφωνία 822 μονάδες 950-1000 μονάδες σε βάθος εβδομάδων
Γενικός Δείκτης με συμφωνία τρίτου δανείου και χρέος Στόχος +1300μονάδες
Εθνική 1,25 ευρώ 2-2,2 ευρώ / +68%
Alpha 0,31 ευρώ 0,50 ευρώ /+61%
Πειραιώς 0,3960 ευρώ Αρχικός στόχος 0,55 ευρώ, επόμενος 0,80 / +37% με +100%
Eurobank 0,1350 ευρώ 0,22 ευρώ / +62%
Warrants –                Μέση άνοδος +100%
2ετές ομόλογο 19,9% ή 72,8 μ.β. Είχε φθάσει έως 30,1% και στόχος είναι 12% ή 84 μ.β.
CDS στην 5ετία 2490 μ.β. Από 4280 μ.β. υψηλό θα φθάσει στις 1200 μ.β.
Spreads 1032 μ.β. Στόχος 800 μ.β.
Γερμανικό 10ετές 0,35% 0,60%

Επεξεργασία στοιχεία www.bankingnews.gr

Ημερομηνία βάσης 30 Απριλίου του 2015

Οι μετοχές των τραπεζών θα σημειώσουν εντυπωσιακό ράλι το οποίο θα εκδηλωθεί σε δύο κύματα με βάση και την θεωρία του Elliot.
To πρώτο ισχυρό ανοδικό κύμα έχει ήδη ξεκινήσει με επίκεντρο τις τράπεζες.
Π.χ. η Πειραιώς από το χαμηλό 0,1960 ευρώ έχει εκτιναχθεί στα 0,43 ευρώ δηλαδή άνοδος άνω του 100%.
Όταν η μετοχή έφθασε στα 0,1960 ευρώ το bankingnews.gr παρουσίασε ανάλυση στην οποία προβλέπαμε ότι επόμενος στόχος είναι τα 0,55 ευρώ (αποτελεί τον άτυπο στόχο funds στο Λονδίνο).
Η μετοχή της Πειραιώς είχε καταρρεύσει άρα η αντίδραση της υπό την λογική του απόλυτα συμπιεσμένου ελατηρίου ήταν απόλυτα προβλέψιμη..
Επίσης η μετοχή της Eurobank είχε καταρρεύσει στα 0,08 ευρώ και θα είναι ο τίτλος με εντυπωσιακή άνοδο ήδη σημειώνει κέρδη +68% αλλά έχει ακόμη δρόμο.
Πολύ καλή συμπεριφορά θα δείξουν όλες οι τράπεζες Alpha και Εθνική αν και πρέπει να αναφέρουμε ότι τα warrants θα δώσουν πολύ καλά κέρδη με πιθανό στόχο 100% από τις τρέχουσες τιμές.
Θα σκεφθείτε πολλοί – και όλα αυτά που γράφαμε για αυξήσεις κεφαλαίου, για ανάγκες για νέα κεφάλαια και όλα αυτά τι γένεται;
Οι τράπεζες έχουν πολλά προβλήματα μην υπάρχουν αυταπάτες αλλά οι τράπεζες τώρα παίζουν το σενάριο ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει το ελατήριο όταν αποσυμπιέζεται δίνει εντυπωσιακά κέρδη.
Όταν σταθεροποιείται το ελατήριο και σταματάει τις παλινδρομήσεις τότε θα διαπιστώσουμε αν παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα ή τεντώθηκε υπέρμετρα και ανάλογα διαμορφώνουμε την επενδυτική μας στρατηγική.
Στα ομόλογα το ράλι επίσης είναι εντυπωσιακό.
Το 2ετές ελληνικό ομόλογο ο πιο σημαντικός παλμογράφος είχε φθάσει έως 30,10% και βρέθηκε στα 19,90% δηλαδή 10% πτώση σε λίγες ημέρες.
Υπάρχουν ενδείξεις που θέτουν στόχο τις 84 μονάδες βάσης που σημαίνει 12% απόδοση.
Το CDS επίσης που υποδηλώνει το ρίσκο χώρας, το ρίσκο χρεοκοπίας έχει σημειωθεί μια εντυπωσιακών διαστάσεων βελτίωση.
Τοπ CDS στην 5ετία που είναι και το benchmark είχε φθάσει έως τις 4280 μονάδες βάσης δηλαδή χρεοκοπία και εσχάτως έχει κατακόρυφα υποχωρήσει στις 2490 μονάδες βάσης με στόχο 1200 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017